Laporta seçimlere ısınıyor

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
-AUXERRE. `
Barcelona kulübünün başkanı Joan Laporta, aktif siyasete girmeyi ciddi anlamda düşündüğünü açıkladı.

MADRİD - İspanya'nın Barcelona kulübünün başkanı Joan Laporta, 2010 yılı ortasında yapılması beklenen kulüp başkanlığı seçiminden sonra aktif siyasete girmeyi ciddi anlamda düşündüğünü açıkladı.
İspanya'nın sağ görüşlü önemli gazetelerinden El Mundo'ya demeç veren Laporta, siyasete girmeye karar vermesi halinde sadece Katalonya özerk yönetim başkanlığı için aday olabileceğini belirterek, "Yeni bir parti kurup, Katalan seçimlerine katılma fikri beni cezbediyor" şeklinde konuştu.
Katalan milliyetçiliğini ve Katalonya'nın İspanya'dan ayrılıp devlet olması gerektiğini savunan Laporta, "Çok açık bir şekilde millet olduğumuzu ve tek eksiğimizin devlet olmak olduğunu düşünüyorum. İspanyol devletinin, Katalanların ekonomik, sosyal, dil, kültür sorunlarını çözemediği artık belli oldu. Bizi olduğumuz gibi kabul edip, saygı göstermeleri için İspanya ile diyalog kurmayı, anlaşmayı, teslim olmayı hatta paspası olmayı bile denedik, ama asla bize saygı göstermediler ve olduğumuz gibi kabul etmediler" açıklamasında bulundu.

Geri