Mantar Soslu Kelebek Makarna

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o3150]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 1 paket makarna(kelebek,burgu gibi iri makarnaları tercih edin)
  • 1 paket mantar(350gr)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yeteri kadar sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber ve pul biber
Üstü için; rendelenmiş kaşar peyniri
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Soğanı küp küp doğrayın sıvı yağda pembeleşmesini sağlayın. Mantara soğan ayrı bir lezzet veriyor büyük boy kullanmanızı tavsiye ederim. Mantarı suya koymadan musluk altında parmağınızla ovalayarak temizleyip kenara alın. Suda yıkamanız suyu çekmesine neden olur. Mantarı iri şekilde doğrayın. Harlı ateşteki soğana ilave edip karıştırın. Ocağın altını kısmayın, suyunu salıp çeksin. Sonra salça, su, tuz ve baharatlarını ekleyin.(Harlı ateşe koymanız mantarın kararmasını ve çok su salmasını engelliyor.)Ocağın altını kısın ve mantarın suyunu çekmesini bekleyin.
Makarnayı haşlayıp süzün. Sudan geçirmeden 2 yemek kaşığı yağda soteleyin böylece sos üstüne geldiğinde hem yapışmayacak hemde parlak olacaktır. Biraz tuz ilave edip servis tabağına alın. Üstüne pişen mantarlı sosu koyun. En üste de kaşar peyniri rendesini serin. Makarnamız servise hazır afiyet olsun:)

[attachment=o3151]
 
Geri
Üst