Peynirli Çıtır Börekler ve Kestaneli Toplar

0
EXE RANK

Ser13lood

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
109
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Ser13lood
6a00d83451e9a369e2010536feaae4970c-800wi


İnşallah bir aksilik çıkmazsa hafta sonu Diyarbakır'da olacağız. Bu yüzden bugünün tariflerini zaman kaybetmeden yazmak istedim. Bugün gelen misafirlerimize elmalı tatlıyla beraber bu iki tarifi hazırladık. İlki anneme ikincisi bana ait.
Peynirli Çıtır Börekler:

Malzemeler:


  • 4 adet yufka
  • 100gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • üzerine çörek otu
içi:

  • peynir + maydonozlu iç
  • peynir + çörek otlu iç
  • veya kıymalı iç
Hazırlanması:

  1. Tereyağını eritin. Her bir yufkaların üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın. Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin. (bir kenarı yaklaşık 25-30cm)
  2. Bu kareyi dörde kesin. Dört küçük kareniz olsun. Ortalarına peynirli içten koyup bohça gibi kapatın. Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200C fırında pişirin.

    6a00d83451e9a369e2010536f58f13970b-800wi


    Kestaneli Toplar:
    Hindistan cevizli toplar tarifinin yorumlarında Zeynep'in verdiği tarifi biraz değiştirerek uyguladım.

    Malzemeler:
  4. 2-2,5 paket çikolatalı ikram bisküvi, toz haline getirilmiş
  5. 1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
  6. 1 portakalın suyu
  7. 10 adet çikolata kaplı kestane ezmesi (veya sade kestane püresi)
  8. 1 avuç ceviz içi, dövülmüş
  9. yarım çay bardağı süt
üzeri için:

  • eritilmiş çikolata
  • antep fıstığı / hindistan cevizi
Hazırlanması:

  1. Toplar için süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin.
  2. Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.
 
Geri
Üst