Pilavlı Kaşarlı Et Yemeği

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o3270]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 300- 400 gr dana kuşbaşı
  • 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Kuşbaşı etlerinizi tavaya alarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Etler suyunu çekince tereyağını tavaya ekleyin, iyice kavurun. Salçayı yarım su bardağı suda incelterek etin üzerine dökün ve çekinceye kadar kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
Diğer tarafta pirinç pilavını yapın.
Pirinçleri iyice yıkayın. Arpa şehriyeleri tencere alıp karıştırarak hafif kızarana kadar kavurun. Tencereye yağı ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler tane tane ayrılana kadar kavurun. Kaynamış suyu ve tuzu ekledikten sonra kapağını kapatıp orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tencere ile kapak arasına bir kağıt havlu koyup, pilavı demlenmeye bırakın.Pilav dinlendikten sonra büyük bir kaseyi ıslatın ve pirinç pilavından koyun. Et sotemizi pişirdiğimiz sacın ortasını açın ve pilavı oraya ters çevirin. Et sotenin üzerine kaşar peyniri rendeleyin ya da benim gibi sebze soyacağıyla dilimlerek koyun . Eriyene kadar kısık ateşte pişirin.
et sote yaparak da sunumu böyle yapabilirsiniz.
Sofraya bu şekilde getirip değişik bir sunum elde edebilirsiniz. daha sonra tabaklarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

[attachment=o3271]
 
Geri
Üst