Pİng sorunu olanlar dalin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan recoa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

recoa

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
recoa
Öncelikle S.A arkadaşlar cs de ping sorunu yaşayan arkadaşlarımızın olduğunu biliyoruz.
Bir nebzede olsa size yardımcı olacak bi kac uygulama ve bilgi paylaşacağım.
Kesinklikle programsızdır.%90 olumlu sonuç alacaksınız.

Öncelikle benim modemimim markası pikatel airmax olduğu için aynı modemi kullananlar
kolay halledicektir.Başka modem markası kullanan arkadaşlarımız cağrı merkezini arayarak yönlendirilmelirini istesinler.

örnek;Pinginiz 100 ila 200 arası diyelim..(Bunu 50 ila 70 arasına düşüreceğiz veya pc'nize göre 10-20 arası)

YAPILMASI GEREKENLER ;

1.Eğer modeminiz wireless'li ise ilk önce wirelessi kapatacağız.Bunu yapmak için için şunları yapmalıyız ;

192.168.1.1 ip adresini tarayıcınızın arama bölgesine yazarak enter'leyin.Karşınıza sizden kullanıcı adı ve şifre isteyen bir pencere gelecektir.
Bu ekrana biliyor iseniz kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.

not:modem arayüzüne girmeye çalışıyoruz.İnternet kullanıcı adınız ve şifreniz değildir.Modem ara yüzü kullanıcı adı ve şifrenizi bilmiyorsanız.

Kullanıcı adı : admin (küçük harfler ile)
şifre : password (küçük harfler ile)

olarak deneyin kabul edilmediyse aşağıdaki numarayı arayın.

444 0 375 i arayın müşteri hizmetleri size yardımcı olacaktır.

not ;Müşteri hizmetlerini arayıpda ping sorunum var yardımcı olurmusunuz demeyin.Çünkü onların ping olayı farklı bizimkisi oyunda olan bir şeydir.Normalde ping olayı farklıdır.

Diyelimki modem arayüzüne girdik.Buradan kablosuza tıklıyoruz.Sağ tarafa gelen ekranda

Kablosuz -Temel Ayarların altında
kablosuz etkin kutucuğunu pasif yapıyoruz.
Daha sora kaydet/uygula diyoruz.
artık wireless kapalıdır.Açmak istediğinizde aynı olayı tekrar yapın...

2.Şimdi diğer önemli husus şudur ;

İSTATİSTİK SIFIRLAMA

Bunu şöyle düşünün boş bir bardak hafifdir.İçi dolu bir bardak ağırdır.Örneğin anne-babamıza bir bardak su ***ürürken su dökülmesin diye yavas ve ağır adımlar
ile gideriz.Buda böyledir.Veri alışverişinin hızlı olması için istatiskleri sıfırlıyacaz.

UYGULAMA ;

192.168.1.1 ip adresinden kullanıcı adımızı ve şifreyi girdikten sonra sol tarafta bizi yönlendiren başlıklar var.Buradan AYGIT BİLGİSİ'ni tıklıyoruz.Hemen 3. sırada
(sizde farklı bi sırada olabilir) İSTATİSTİK başlığını tıklıyoruz.

AYGIT BİLGİSİ/İSTATİSTİK/YERELAĞ/WAN(internet)/ATM/ADSL

Başlıkları alt alta çıkmıştır.
Burada;

YERELAĞ ;tıklıyoruz.Sağ tarafa gelen pencerede İSTATİSTİKLERİ SIFIRLA diyoruz.

WAN(internet) ;tıklıyoruz.Sağ tarafa gelen pencerede İSTATİSTİKLERİ SIFIRLA diyoruz.

ATM ;tıklıyoruz.Sağ tarafa gelen pencerede İSTATİSTİKLERİ SIFIRLA diyoruz.

ADSL ;tıklıyoruz.Sağ tarafa gelen pencerede İSTATİSTİKLERİ SIFIRLA diyoruz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra sol taraftaki başlıkların en altında ;

YÖNETİM'e tıklıyoruz.KAYDET/YENİDEN BAŞLAT diyoruz.Onaylıyoruz...Modem kendine res atacaktır.İnternet sayfasını kapatıp bekliyoruz.İnternet geldikten sonra sxe'mizi acıp

oyuna giriyoruz.

KİŞİSEL not ; ping'in en büyük kaynalarından biri bu anlatıklarım gibi birde virüstür.Pc'nizde eğer virüs var ise

AVG ANTİ-VİRÜS programını denemezi tavsiye ederım.(nod-32 kullanmayın çok kasar)
AVG TUNEUP isimli program ise pc'nizdeki not defteri kayıt defteri yoneticisi hatalarını onarmada birebirdir.

pc performansı iyi olması lazım.

Modem lambalarınız sürekli yanıp sönüyor ve modeme res atıyorsanız,durum hala aynıysa müşteri hizmetlerini (444 0 375) ayarayın sabitlesinler.Çünkü ping çıkacaktır.
Mümkün olduğu kadar arka planda ek programlar (msn,teamspeak,Video,Başka bir oyun,facebook vs) çalıştırmayın.Ping sorunu olanlar için,bazılarında bu sorun olmuyor.
Asla ve asla download etmeyin.

Eğer ping sorunuz çözüldüyse ne mutlu bana .Ben yaklaşık 2 ay ping sorunu çektim.Pingim 130-160 arası sürekli değişiyordu.Kurcalaya kurcalaya sonunda çözdüm olayı.Şu an 40-50
ping ile oynuyorum.

Alıntı değildir.

Sevgiler Saygılar..

ReCep Ajm Saat: 06:43

Eline emeğine sağlık güzel anlatım.. Şöyle bi gerçek varki ping sorununun bir çok kısmıda kesinlikle virüsten kaynaklı.. 1 ay süre için pc'm de antivirüs yoktu ve pingim 55-75 arası seyir ediyordu. Format attım ve antivirüs yükledigimde ve ttnet müşteri servisine arıza kaydı oluşturdugumda suanda pingim , 13-30 arası seyir ediyor. Arkadaslara tavsiyem ttnet'ten kaynaklandıgını düşünüyorlarsa muhakkak ARIZA KAYDI oluşturmaya baksınlar.. Saygılarımla Dr0wSy.

Eline emeğine sağlık güzel anlatım.. Şöyle bi gerçek varki ping sorununun bir çok kısmıda kesinlikle virüsten kaynaklı.. 1 ay süre için pc'm de antivirüs yoktu ve pingim 55-75 arası seyir ediyordu. Format attım ve antivirüs yükledigimde ve ttnet müşteri servisine arıza kaydı oluşturdugumda suanda pingim , 13-30 arası seyir ediyor. Arkadaslara tavsiyem ttnet'ten kaynaklandıgını düşünüyorlarsa muhakkak ARIZA KAYDI oluşturmaya baksınlar.. Saygılarımla Dr0wSy.

Doğrudur kardeşim çeşitli yollar var.

teşekkürler.

Pingi olan arkadaşlar için faydalı olacaktır, teşekkürler.

Geri