3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o2940]
Pırasalar bir parmak eninde havuçlar biraz daha ince şekilde doğranır.
Tavaya yağ alınır. İçine domatesler rendelenir ve salçayla birlikte kavrulur. 3-4 dk sonra pırasa ve havuç eklenir. Onlarda bir süre kavrulur. Sonra pirinç eklenir bir süre de pirinçle kavrulduktan sonra suyu ve tuzu eklenip tencerenin ağzı kapanır. Önce orta ateşte bir süre sonra altı kısık şekilde sebzeler ve pirinçler pişip suyu özleşene kadar pişirilir.
[attachment=o2941]

- 500 gr pırasa
- 1 adet ince havuç
- 3 adet domates
- Yarım yemek kaşığı salça
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı (dilerseniz azaltabilirsiniz)
- 1,5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı pirinç

Pırasalar bir parmak eninde havuçlar biraz daha ince şekilde doğranır.
Tavaya yağ alınır. İçine domatesler rendelenir ve salçayla birlikte kavrulur. 3-4 dk sonra pırasa ve havuç eklenir. Onlarda bir süre kavrulur. Sonra pirinç eklenir bir süre de pirinçle kavrulduktan sonra suyu ve tuzu eklenip tencerenin ağzı kapanır. Önce orta ateşte bir süre sonra altı kısık şekilde sebzeler ve pirinçler pişip suyu özleşene kadar pişirilir.
[attachment=o2941]