Portakal Aromalı, Çikolata Soslu Muhallebi

11
EXE RANK

~TiM[e]-oVeR~

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
2 Kas 2008
Mesajlar
11,101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.google.com
~TiM[e]-oVeR~
.

Malzemeler:
  • muhallebi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı (arzuya göre biraz azaltılabilir) tozşeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım portakalın ince rendesi
  • sos için:
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk- 2 su bardağı arası süt
  • 3-4 yemek kaşığı damla çikolata veya göz kararı bitter çikolata parçaları
  • tabanı için:
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
  1. Önce tabanı hazırlayın. Taban malzemelerini robottan geçirip dikdörtgen, kenarları yüksek bir kaba aktarıp yayın ve buzdolabında bekletin.
  2. Muhallebi için yağ hariç diğer malzemeleri tencereye aktarıp koyulaşana kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra tereyağını ekleyip 5-8 dakika kadar yüksek devirde mikserle çırpın.
  3. Karışımı yavaş yavaş tabanın üzerine yayarak aktarın ve düzeltip tekrar soğumaya bırakın.
  4. Sos malzemelerini bir tencerede karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Muhallebiden daha akıcı bir kıvam oluşmalıdır. Gerekirse biraz daha su ilavesiyle ayarlayın.
  5. Ocağın altını kapatıp hafif ılındıktan sonra damla çikolatayı ilave edip eriyene kadar karıştırın. Sosu muhallebinin üzerine dökün ve tatlıyı tamamen soğumaya bırakın (2-3 saat)
  6. Servisten önce üzerini hindistan cevizi rendesi ve portakal kabuğu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
 
Geri
Üst