0
EXE RANK
hLookoff
Fexe Kullanıcısı
PROFİTEROL
Malzemeler
Sosu İçin
Hazırlanışı:
Kremanın yapılışı
Profiterolün yapılışı
PROFİTEROL
Malzemeler
- Yarım Paket Margarin
- 1 su bardağı su
- 1 çimke tuz
- 1 kesme şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
Sosu İçin
- 100 gr. margarin
- 2,5 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı
- 1 kg. süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
- Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda konulur. Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir.
- Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye kadar hiç açmadan pişirilir. Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.
Kremanın yapılışı
- Margarin eritilir. İçine un konur. 3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp, içine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Sonra süt eklenir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika çırpılır.
Profiterolün yapılışı
- Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla içine doldurulur. Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir. Pişirilirken içine 1 paket çikolata atılır. Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilip, servise hazırlanır.Afiyet olsun.
PROFİTEROL