'Sanki Darbe Oldu Haberimiz Yok'

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AkTaş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

AkTaş

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
AkTaş
Baykal, [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Bolu[/COLOR][/FONT][/U]'da partisinin il kongresine katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen kongreye CHP'li [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Kemal Anadol[/COLOR][/FONT][/U], [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Mustafa Özyürek[/COLOR][/FONT][/U], [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Mehmet Sevigen[/COLOR][/FONT][/U], [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Gürsel Tekin[/COLOR][/FONT][/U]'in yanı sıra çok sayıda partili iştirak etti.
Baykal, kongrede yaptığı konuşmada [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzincan[/COLOR][/FONT][/U] Cumhuriyet Başsavcısı [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]İlhan Cihaner[/COLOR][/FONT][/U]'in tutuklanmasını eleştirdi. "[U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzincan[/COLOR][/FONT][/U]'da başsavcıyı tutuklamaya karar aldılar. Vicdan var, hak var, adalet var, insaf var. Neden tutukladılar?" diye soran Baykal, şöyle devam etti: "Çünkü bir cemaatle ilgili bir soruşturma başlatmış. Başbakan yardımcısı telefon açıyor. Diyor ki 'Soruşturmayı derhal bırak ve gözaltına aldıklarını derhal salıver. Bağımsız yargıdır, ama işin nasıl geliştiğini de bilelim. Savcıya bir soruşturma nedeniyle müdahale ediyor. Hükümetten başbakan yardımcısı. Orada başlayıp iş orada biter mi? Yargıya müdahele edilince çalışmak ister mi? O da çıkıp gidiyor. Dosyayı da [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzincan[/COLOR][/FONT][/U]'a gönderiyor. [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzincan[/COLOR][/FONT][/U]'a dosyayı soruyorlar. [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzincan[/COLOR][/FONT][/U] dosyayı görmediğini söylüyor. Daha sonra bir ihbar mektubu geliyor. Diyorlar ki bunlar terörist faaliyetleridir, silahlı çetedir, o senin suç işledi dediğin insanlar, ortada silah varsa, terör varsa özel yetkili mahkeme bakacak. Özel yetkili mahkeme de [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzurum[/COLOR][/FONT][/U]'da. Ben o dosyayı [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzurum[/COLOR][/FONT][/U]'a verdim. [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzincan[/COLOR][/FONT][/U]'daki diyor ki ben silah falan görmedim. Benim bildiğim silah falan yok. Olsun diyorlar silahlar varmış, ihbar mektubu geldi diye. Kendi kendilerini ihbar ediyorlar silahlıyız diye. Sonra madem ki silahlarınız var diyorlar, sonra da uydurma suçlarla bir dava. Efendim neymiş. Adliye lojmanlarına kamelya yaptırmış. Bu imar kirliliği yaratıyormuş diye. 26 yıl ceza. Kime başsavcıya. Bu yetmedi şimdi dediler ki sen Ergenekon'un bir mensubusun. Madem sen başlattın, madem Ergenekon'un işidir, senden hesabını soracağım. Nerden biliyorsun, gizli bir tanık var dediler. Konu hakkında bilgisi var. Ne diyor bu tanık; 'Ankara'da Albay [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Dursun Çiçek[/COLOR][/FONT][/U] [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzincan[/COLOR][/FONT][/U]'a gelmiş. 2009 yılında seninle buluştu, birlikte tezgah yaptınız, gizli tanık bize bunu anlatıyor. Diyorlar, geldiğimiz noktada nerede gizli tanık diyorlar. Gizli tanık kayıp. Gizli tanık bulunamadı. [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzincan[/COLOR][/FONT][/U]'daki [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Başsavcı[/COLOR][/FONT][/U] dedi ki; ben o kişiyi ne tanırım, ne bilirim, ne hayatımda karşılaştım, ne konuştum, ne telefonla görüştüm. Ankara'daki Albay'a sordular, sen geçen ay [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzincan[/COLOR][/FONT][/U]'a gitmişsin. Albay; ben 1993 yılında [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzincan[/COLOR][/FONT][/U]'a gitmiştim. Bunun dışında [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Erzincan[/COLOR][/FONT][/U]'a gitmişliğim yok. Bunların hepsi gerçek, olay. Bunların hepsi kayıtlı kuyutlu."
Baykal, böyle hukukun işlediği bir ortamda haktan ve hukuktan bahsedilemeyeceğini belirterek, "Olmayan şeyleri oldu diyen, yapılmamış şeyleri yapıldı diyen iftiraya dayalı, yalana dayalı, yıldırmaya dayalı bir hukuk sistemi yakışıyor mu? Böyle adaletsizlikler, böyle zulümler, böyle haksızlıklar bazı durumlarda bazı ülkelerde ortaya çıkar. Türkiyede de böyle olayların yaşandığı bazı durumlar olmuştur. Bu kadar karamsar hatırlamıyorum ama darbe dönemlerinde hukuk askıya alınır, iftiralar, yalan, haksızlıklar ortaya çıkar. Ne zaman yapılır bunlar, birileri gelmiştir yargı organları ile devletin bazı kurumları ile hesabı vardır. O hesabı görmek için tutuklatır, gözaltına alır, aylarca mahkemeye çıkartılmaz. Her türlü hukuk ihlali olur. Ne zaman olur? Demokrasinin askıya alındığı zamanlarda olur. Şimdi bu zamana kadar yaşanan olaylar; sanki Türkiye'de darbe yapıldı, bundan haberimiz yok, ilan edilmedi zaten. Ve birden bire toplu gözaltına almalar, gözaltılar, iftiralar, adalet dışı yargılamalar Türkiye'de iyice yaygınlaştı. Sanki birileri ülkeye dışarıdan el koydu. Sanki darbe oldu. Devlet vatandaşlarına karşı bir yıldırma harekatı başlattı." ifadelerini kullandı. CHP Lideri Baykal, 3. [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Ordu[/COLOR][/FONT][/U] Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in ifadeye çağrılmasını da eleştirerek, şunları söyledi: "Türkiye'nin 3 tane ordusu var, biri de 3. ordu. Yani bu [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Malatya[/COLOR][/FONT][/U]'daki orduyla 2. [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Ordu[/COLOR][/FONT][/U] arasındaki bütün coğrafyayı [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Artvin[/COLOR][/FONT][/U]'den, [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Kars[/COLOR][/FONT][/U]'tan, [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Ardahan[/COLOR][/FONT][/U]'dan aşağısına kadar, diğer taraftan Karadeniz noktasına kadar bütün coğrafyayı Türkiye adına alınacak savunmasını, egemenliğini, hukukunu Türkiye adına orada üstün tutacak ordusunun başındaki kişi. Şimdi bu kişiye diyorlar ki sen şüphelisin. 3. [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Ordu[/COLOR][/FONT][/U] komutanı şüpheli. Yani diyorlar ki sen gel burada ifade ver, burada bilmem ne yap. Şimdi yargılamaların adaletsiz olduğu bir ortamda diyelim ki 3. [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Ordu[/COLOR][/FONT][/U] komutanına şüphelisin deniliyorsa bizim huzurlu olmamıza imkan var mı? Eğer [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Ordu[/COLOR][/FONT][/U] mensupları içersinde Şüpheli olarak gösterilen bir komutanın himayesinde kirli [U][FONT=Arial Black][COLOR=purple]Ordu[/COLOR][/FONT][/U] olmaya devam ediyor. Bundan daha kötü bir şey olabilir mi? Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir şey olabilir mi? Bu ne hukukla, ne adaletle, ne vatanseverlikle, ne yurttaşlığa sığar. Bu vatanseverlikle, sorumlulukla ilgili, basiretle ilgili, yurttaşlıkla ilgili bir konu. Bu böyle gitmez. Türkiye bu durumu kaldırmaz."

Geri