Siirt'te Şehitler Anıldı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan qoqokaos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1
EXE RANK

qoqokaos

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
qoqokaos
Şehitler Günü nedeniyle Siirt'te çeşitli törenler düzenlendi.

3. Komando Tugay Komutanlığı şehitliğinde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından top atışı yapıldı.

Vali Musa Çolak, 18 Mart Çanakkale Zaferinin Türk milletinin azim ve iradesinin göstergesi olduğunu belirtti.

3. Komando Tugay Komutanlığında Teğmen Taner Çolak da Siirt'te ilk şehitliğin 1950 yılında kurulduğunu, yeni yapılan şehitliğin 2010 yılında tamamlandığını belirterek, "1966 yılında bir operasyon sonucu şehit düşen 6 Mehmetçiğin cenazesi ailelerinin rızasını alarak buraya naklettik. Bugün bunların aileleri de aramızdadır. Şehitlikte bir de müze yaptık" dedi.

Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şerif Demir de, 96. yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Savaşı'nın dünyada eşi benzeri olmayan savaş olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Çanakkale Savaşı'nı anlatmak çok zordur. Seyit onbaşıyı, Şamlı Hafızı, Siirtli Mehmedi, Diyarbakırlı Hasanı nasıl anlatmalı? Size ölmeyi emrediyorum, o büyük kahramanı nasıl anlatmalı? Çanakkale Savaşı centilmenler savaşıdır. Düşmanın ilaç verecek onun ölülerine toplamada yardım edecek kadar merhametli Mehmetçikten bahsediyoruz. Çanakkale savaşları hoşgörüdür. Bu gün Ermeni meselesi ve benzeri sözde meseleleri ülkemizin başına bela etmek isteyenler Çanakkale'deki atalarının hatıra defterlerini okurlarsa gerçeği görürler."

Tören, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılması ve oluşturulan müzenin gezilmesi ile sona erdi.

bilgi için sağol

Bilgi İçin Teşekkürler

Geri