20
EXE RANK
OttoMaNs* ;яeiz
Fexe Kullanıcısı
- Web sitesi
- www.netbilgini.com
Geniş zaman tekrarlanan, yapılması adet olan hareketleri anlatmak için kullanılır.
İngilizce’de bu zamanı teşkil etmek için öznenin yanına fiili yalın olarak getirmek kafidir. Yalnız özne tekil ise fiilin sonuna (s) ilave edilir.
A) Olumlu Cümle:
ÖZNE + FİİL
Kullanılışı:
-Genel durumlarda, yani tüm zamanları kapsayacak şekilde yapılan ve yapılacak eylemleri anlatmada kullanılır.
We run every morning. (Biz her sabah koşarız.)
I drink a cup of coffee every evening. (Ben her akşam bir fincan kahve içerim.)
We like comedy films. (Komedi filmlerinden hoşlanırız.)
-Değişmesi mümkün olmayan şeyleri bildirirken kullanılır.
People need dinner. (İnsanlar yemeğe ihtiyaç duyar.)
-Planlanmış bir eylem ya da program anlatmak için gelecek zamanı gösteren bir zaman ifadesiyle birlikte kullanıldığında Gelecek Zaman belirtir.
I visit the zoo tomorrow. (Ben yarın hayvanat bahçesini görmeye giderim.).)
Bir fıkra ya da öykü anlatılırken kullanılabilir.
Zarf cümleciklerinde gelecek zaman göstermek için kullanılır.
Geniş zaman için kullanılan yardımcı fiil do fiilidir. Not olumsuzluk zarfıyla kaynaşarak don’t veya doesn’t olur.
Dikkat: Does yardımcı fiili cümlede yer alınca üçüncü tekil şahısta fiilin s takısı da düşer. (He eats. Does he eat?)
İngilizce’de bu zamanı teşkil etmek için öznenin yanına fiili yalın olarak getirmek kafidir. Yalnız özne tekil ise fiilin sonuna (s) ilave edilir.
A) Olumlu Cümle:
ÖZNE + FİİL
Kullanılışı:
-Genel durumlarda, yani tüm zamanları kapsayacak şekilde yapılan ve yapılacak eylemleri anlatmada kullanılır.
We run every morning. (Biz her sabah koşarız.)
I drink a cup of coffee every evening. (Ben her akşam bir fincan kahve içerim.)
We like comedy films. (Komedi filmlerinden hoşlanırız.)
-Değişmesi mümkün olmayan şeyleri bildirirken kullanılır.
People need dinner. (İnsanlar yemeğe ihtiyaç duyar.)
-Planlanmış bir eylem ya da program anlatmak için gelecek zamanı gösteren bir zaman ifadesiyle birlikte kullanıldığında Gelecek Zaman belirtir.
I visit the zoo tomorrow. (Ben yarın hayvanat bahçesini görmeye giderim.).)
Bir fıkra ya da öykü anlatılırken kullanılabilir.
Zarf cümleciklerinde gelecek zaman göstermek için kullanılır.
Geniş zaman için kullanılan yardımcı fiil do fiilidir. Not olumsuzluk zarfıyla kaynaşarak don’t veya doesn’t olur.
Dikkat: Does yardımcı fiili cümlede yer alınca üçüncü tekil şahısta fiilin s takısı da düşer. (He eats. Does he eat?)