Sistem Geri Yükleme Xp ( Resimli Anlatım )

2
EXE RANK

FİREMAN ;

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
FİREMAN ;
1-Öncelikle resimdeki gibi başlat>programlar>donatılar>sistem araçları>sistem geri yükleme ye giriyoruz
79082743.png

2-Ve alttaki resim geliyor karşımıza şimdi buradaki menüleri açıklayım burda 2 seçenek çıkıyor 1.seçenek istediğimiz tarihe geri dönebiliyoruz 2.seçenek ise yeni bir sistem geri yükleme noktası oluşturmaya yarıyor yani mesela bugün bilgisayarınızın durumu çok güzel hemde güzel programlar kurulu bu seçeneği seçerek sistem geri yükleme noktası oluşturuyoruz ileride pc nizde bir sorun olduğunda o belirlediğiniz güne geri dönüyorsunuz biz 1.seçenekten başlayalım ileri diyoruz ve alttaki resimdeki gibi devam ediyoruz
86729648.png

3-Burda karşımıza bir takvim çıkacak burda koyu renkli olan tarihlerde bilgisayara bişeyler yüklenmiş veya pc den bişey kaldırılmış bu koyu renkli olan tarihler de geri yükleme işlemi yapabiliriz ama ben bişey yağmadığım için koyu renk yok diğer nolmal yani koyu yazılmamış olan tarihlerde bilgisayarda hiç bir yükleme işlemi yapılmadığı için sistem geri yükleme işlemi yapıyoruz şimdi bilgisayarımız bozulmadan önceki tarihlerden birisini alttaki resimdeki gibi seçiyoruz ve ileriye basıyoruz.
82970100.png

4-Burda karşımıza bir takvim çıkacak burda koyu renkli olan tarihlerde bilgisayara bişeyler yüklenmiş veya pc den bişey kaldırılmış bu koyu renkli olan tarihler de geri yükleme işlemi yapabiliriz ben hiç bir işlem yapmadığım için koyu renk yok diğer nolmal yani koyu yazılmamış olan tarihlerde bilgisayarda hiç bir yükleme işlemi yapılmadığı için sistem geri yükleme işlemi yapıyoruz şimdi bilgisayarımız bozulmadan önceki tarihlerden birisini alttaki resimdeki gibi seçiyoruz ve ileriye basıyoruz karşımıza alttaki resim çıkıyor yani son aşama
80021610.png

5-Burdan sonra ileri dediğimizde sistem geri yükleme başlıycak ve pc kapancak (sistem geri yükleme işlemini bayağı bir geri günleri aldığımızda işlem yavaş yapılıyor bu anda sakın reset atmayın yoksa bilgisayarınızın çökme olasılığı oldukça yüksek)
40192552.png

6-Ve son aşama bilgisayarımız sistemi geri yükledikten sonra reslicek ve pc açılıcak açılınca bu sayfa gelicek tamam dedikten sonra işlem tamamdır.

Win7 de biraz farklıdır htta baya farklı :D

Geri