Site genelindeki değişikliklerle deneme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
Web sitenizdeki genel bir değişikliğin (sitedeki her sayfada yapılan bir değişiklik) etkilerini test etmek isteyebilirsiniz. Bu, üstbilgi içeriğini (mesaj satırını veya logoyu) değiştirmeyi ya da gezinme öğelerinin veya renk seçimlerinin görünüşüyle ilgili denemeler yapmayı içerebilir.

Bu senaryoda, üstbilgi veya altbilgi şablonunda etiket kullanarak yapılan bir deneme oluşturmayla ilgili adımlar sağlanmıştır. Sitenin tamamında kullanılan bir üstbilgi veya altbilgiye test sayfası komut dosyası eklenmesi, tüm sayfaları birer test sayfası haline getirir. Tek bir dönüşüm sayfası belirtilir ve bu sayfaya çok-bir çözümü adı verilir.

Başlamadan önce: Denemenizi tasarlayın
1. Adım: Deneme sayfalarını tanımlama
2. Adım: Deneme sayfalarına etiket ekleme
3. Adım: Varyasyon oluşturma
4. Adım: İnceleme ve başlatma
Raporlarınızı görüntüleme
Denemenizi durdurma
Başlamadan önce: Denemenizi tasarlayın

Web Sitesi Doktoru aracına giriş yapmadan önce, denemenizi tasarlamak için biraz zaman harcamanız gerekir. Bu, son hedefleriniz, olmasını istediğiniz karmaşıklık düzeyi ve ihtiyacınız olan bilgiler üzerinde düşünmeyi içerir.

Test sayfanızı seçin
Dönüşüm sayfanızı seçin
Denemek istediğiniz içeriği ve varyasyonları seçin
Denemenize kaç ziyaretçi dahil edeceğinize karar verin
Test sayfanızı seçin

Bu senaryoda, üstbilginizi veya altbilginizi kullanan tüm sayfalar birer test sayfası olur. Sitenizi ziyaret eden herkes, görüntülediği test sayfası sayısına bakılmaksızın tek bir gösterim sayılır. Bu ziyaretçiler, çerezlerinin süresi (2 yıl) sona erdiğinde sitenize dönerse veya sitenize dönmeden önce çerezlerini silerse yeni bir gösterim sayılır. Ayrıca, aynı kişinin farklı tarayıcı veya farklı bilgisayar kullanarak yaptığı ziyaretler ayrı ziyaret sayılır.

Dönüşüm sayfanızı seçin

Site genelindeki değişikliklerle ilgili en iyi test, test sayfalarınızın çoğu veya tümü için ortak ve sayfanızın asıl amacını temsil eden bir dönüşüm noktası seçmektir. Örneğin, bir e-ticaret sitesi için alışveriş sepeti veya onay sayfası iyi bir seçimdir.

Seçtiğiniz dönüşüm sayfası, test sayfası komut dosyasını içeren diğer sayfalarla aynı üstbilgiyi veya altbilgiyi içerebilir.

Denemek istediğiniz içeriği ve varyasyonları seçin

Çeşitlendirilecek içerik üstbilgi veya altbilgi dosyasında yer almalıdır. İçerik herhangi bir tür içerik olabilir: resim, metin, komut dosyası, stil veya stil sayfası. İçeriği nasıl çeşitlendireceğiniz tamamen size kalmıştır.

Denemenize kaç ziyaretçi dahil edeceğinize karar verin

Trafik yüzdesi tamamen test ve dönüşüm sayfalarınızın aldığı trafiğin hacmine ve test ettiğiniz kombinasyon sayısına bağlıdır. Trafik yüzdenize karar verirken üzerinde düşünmeniz gereken noktaları öğrenmek için Web Sitesi Doktoru Yardımcı İpuçları belgesine bakın.

1. Adım: Deneme sayfalarını tanımlama

Başlamadan önce bölümündeki adımları uyguladığınızda, Web Sitesi Doktoru aracına bilgi girmeye hazırsınız demektir. Web Sitesi Doktoru sayfasına gidin ve yeni bir deneme oluşturun.

Denemeniz için bir ad girin.
Test ve dönüşüm sayfalarının URL'lerini belirtin. Üstbilgiyi veya altbilgiyi kullanan tüm siteler test sayfası olacağından, test sayfası olarak herhangi bir sayfayı girebilirsiniz. Üstbilgi veya altbilgi dosyasını belirtmeyin.
Devam Et'i tıklayın.
2. Adım: Deneme sayfasına etiket ekleme

Üstbilgi veya altbilgi dosyalarınıza etiketleri yüklemek için Web Sitesi Doktoru aracının 2. Adımındaki talimatları uygulayın. Kontrol komut dosyası dosyanın en başına, izleme komut dosyası en sonuna, sayfa bölümü komut dosyası da gerektiği şekilde yerleştirilmelidir.

İdeal olarak hem üstbilgi, hem de altbilgi sayfanız olur. Öyleyse, kontrol komut dosyasını üstbilgi dosyasının başına, izleme komut dosyasını da altbilgi dosyasının sonuna yerleştirin. Sayfa bölümü komut dosyasının, çeşitlendirilecek içeriğin bulunduğu yere yerleştirilmesi gerekir.

Ayrı üstbilgi ve altbilgi dosyalarınız yoksa, bazı sayfalarınızda içeriğin görüntülenmesinde çok kısa ancak fark edilebilir bir gecikme olabilir. Örneğin, izleme komut dosyasının tamamını üstbilgi dosyasına yerleştirmeniz gerekirse, üstbilgi içeriğinin görüntülenmesi ile sayfanın kalanının görüntülenmesi arasında biraz zaman farkı olur.

3. Adıma geçmek için Devam Et düğmesini tıklayın.

3. Adım: Varyasyon oluşturma

Yeni varyasyonlarınızın içeriğini girmek için Web Sitesi Doktoru aracının 3. Adımındaki talimatları uygulayın. 2. Adımda etiketleme doğru şekilde yapıldığı sürece, yeni varyasyonların oluşturulması basit bir işlemdir.

4. Adıma geçmek için Devam Et'i tıklayın.

4. Adım: İnceleme ve başlatma

Denemenizin ayarlarını bir kez daha kontrol edin ve denemeye dahil edilecek trafik miktarını belirtin.

Denemeyi başlatmak için Başlat'ı tıklayın.

Raporlarınızı görüntüleyin

Raporların belirleyici sonuçlar sunması zaman alır, ancak yine de gösterimlerin ve dönüşümlerin kaydedildiğinden ve denemede kaydedilen trafiğin web analitik araçlarınızın ölçtüğü trafikle tutarlı olduğundan emin olmak için birkaç saat sonra raporlarınızı kontrol etmelisiniz. Gösterim ve dönüşüm sayılarının sıfır olması ve ciddi tutarsızlıklar, deneme etiketlerinin doğru yüklenmediğine işaret edebilir.

Sitenizdeki tüm sayfalar birer test sayfası olduğundan, gösterim sayısı oldukça yüksek olabilir. İlk hangi sayfaya geldiklerinden ve hangi sayfaya ilerlediklerinden bağımsız olarak her ziyaretçi bir gösterim olarak sayılır. Sonuç olarak, gerçek dönüşüm oranı (dönüşüm sayısı / gösterim sayısı) web analitik araçlarınız tarafından hesaplanan oranlarla tutarlı olmayabilir. Optimize etmede hedefin test kombinasyonlarının ulaştığı dönüşüm oranlarını karşılaştırmak olduğunu unutmayın. Deneme sırasında kazanan kombinasyon orijinale kıyasla dönüşüm oranında P'lik bir artış gösteriyorsa, kazanan kombinasyonun web analitik aracınız tarafından yakalanan dönüşüm oranına göre aynı düzeyde artış göstermesi son derece olasıdır.

Denemeyi durdurun

Web Sitesi Doktoru kesin bir kazanan belirlemiş olsa da olmasa da, denemeyi istediğiniz zaman durdurabilirsiniz. Deneme siz istediğiniz sürece devam eder.

Geri