19
EXE RANK
By BuRç-X #
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 22 Şub 2009
- Mesajlar
- 19,798
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
MALZEMELER
Süt (5 bardak),
Buğday Nişastası (4 yemek kaşığı),
Pirinç Unu (2 yemek kaşığı)
Servisi için: Pudra Şekeri (5 tatlı kaşığı),
Gül Suyu (3 çorba kaşığı)
HAZIRLANIŞI
1 Bir kabın içine 4 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı pirinç unu ve 5 bardak süt ekleyerek iyice çırpın. Üzerine 3 çorba kaşığı gül suyu ilave edin ve tencereyi ocağın üzerine alın.
2 Sütün kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ko­yulaştıktan sonra 3 dakika daha karıştırarak kay­natın. Kıvamı koyulaşan muhallebiyi ocaktan indirin.
3 Bir tepsinin içine bir miktar su ekleyerek tepsinin içini sulayın. Tepsinin tüm yüzeyi sulandıktan sonra kalan fazla suyu boşaltın. Ocaktan indirdiğiniz muhallebiyi tepsinin içine dökün. Yarım saat dinlen­dirin. Buzdolabında soğutun ve ters bir şekilde ser­vis tabağına alarak servis edin.
Süt (5 bardak),
Buğday Nişastası (4 yemek kaşığı),
Pirinç Unu (2 yemek kaşığı)
Servisi için: Pudra Şekeri (5 tatlı kaşığı),
Gül Suyu (3 çorba kaşığı)
HAZIRLANIŞI
1 Bir kabın içine 4 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı pirinç unu ve 5 bardak süt ekleyerek iyice çırpın. Üzerine 3 çorba kaşığı gül suyu ilave edin ve tencereyi ocağın üzerine alın.
2 Sütün kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ko­yulaştıktan sonra 3 dakika daha karıştırarak kay­natın. Kıvamı koyulaşan muhallebiyi ocaktan indirin.
3 Bir tepsinin içine bir miktar su ekleyerek tepsinin içini sulayın. Tepsinin tüm yüzeyi sulandıktan sonra kalan fazla suyu boşaltın. Ocaktan indirdiğiniz muhallebiyi tepsinin içine dökün. Yarım saat dinlen­dirin. Buzdolabında soğutun ve ters bir şekilde ser­vis tabağına alarak servis edin.
