Tasarımda Kullanılan Renklerin Anlamı ve Ziyaretçilere Olan Etikisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
Tasarımda Kullanılan Renklerin Anlamı ve Ziyaretçilere Olan Etikileri Nelerdir?

Merhaba Arkadaşlar;
Şimdi sizlere tasarımda kullanılan renklerin anlamı ve sitenize gelen misafirlere-(ziyaretçilere) olan etkisini ve azda olsa kendi tasarım sırrımı açıklayan kısa ama öz bir makaleyi paylaşıyorum, buyrun hemen konuya geçelim;

Öncelik bir website bot'lara göre değil insan'lara göre yapılmalıdır.
Bu sebeple göze hoş gelen renk kullanımından yeri geldiğinde ödün vermeyen, boyut olarak olabildiğince ufak bir tasarım yapmaya çalışın.
Renk konusu çok önemlidir bu konuda renklerin insanlara olan etkisi,
hususunda bir liste ekliyorum :
  • Kırmızı: heyecan verici, güç, şehvet(aşk), hız, çarpıcı, kararlılık, arzu, cesaret
  • Sarı: sıcaklık, güneş ışığı, mutluluk, rahatlık, enerji
  • Mavi: güven, emniyet, aitlik, sadakat (bağlılık), profesyonellik (mavi en populer renklerden biridir. Özellikle Firma siteleri için güven ve sadakat duyguları müşterinin rahat hissetmesini sağlar)+(Benim Tercih Ettiğim Renktir.)
  • Turuncu: şakacı/neşeli, sıcaklık, çoşkulu, şevk, yaratıcılık
  • Yeşil: doğa, tazelik, serinlik, büyüme/gelişme, bolluk/bereket, ahenk
  • Pembe: yumuşaklık, tatlı, güvenlik
  • Mor: yönetici, dinsellik, itibar, asalet, lüks, incelik (şıklık)
  • Altın: prestij, pahalı, seçkin+(Benim Tercih Ettiğim Renktir.)
  • Gümüş: prestij, soğuk, bilimsel
  • Beyaz: <--Beyaz:, saf, temiz, gençlik/çocukluk, saflık, basitlik (beyaz da insanları rahat hissettiren bir renktir. Burada bir deneme yapalım siyah dağınık bir sitede bir metin okuyup beyaz sade bir siteye geçin içinizdeki rahatlamayı sizde fark edeceksinizdir)
  • Siyah: kültürlülük, formalite, ayartıcı, sır, gizem

Eminim şimdi tasarımcı arkadaşlarımız, bu konuda beni daha iyi anlayacaklardır, yanılıyormuyum sizce:
wink.gif

Bu arada benim tercih ettiğim renkleri listede de kalın yazı ile vurguladım, ''Altın Çerçeve-(kenarlık)'' ve ''Mavi'' renk'ler her zaman favorim olmuştur.

Renk Konusunda Küçük Bir Ön İzleme:

ru7gjr.jpg

(Gökkuşağı Renk Kombinasyonu)

Geri