Tavuklu Ve Beşamel Soslu Pilav

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

bll

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 Şub 2010
Mesajlar
483
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
bll
Malzemeler 200 gr.Haşlanmış tavuk eti
1 adet Soğan
1 su bardağı tavuk suyu
1 / 2 fincan pirinç
1 çorba kaşığı un
100 gr.peynir
1 / 2 fincan krema(süt)
Sıvıyağ
Tuz
Küçük hindistan cevizi

Hazırlanışı Soğanları transparan olana kadar pişirin.Ardından pirinçleri ekleyin 2-3dakika çevirin.Tavuk suyu ve tuzu ilave edin.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Unu yağ ile bir tavada kzıdırıp kahverengi renk aldırın.Tuz ve hindistan cevizi ekleyin.Krema ve peynir rendesi ile birlikte 5 dakika daha pişirin.

Servis için önce pilavı koyun.Tavuk etini parçalayıp sosa karıştırın.Bunuda koyup üstünede peynir rendeleyip 10 dakika fırında peynir eriyene kadar ısıtın.Afiyet olsun.
 
Geri
Üst