Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 2 adet iri alabalık
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çorba kaşığı karabiber
- 5 adet taze soğan
- Tuz

Süre:40 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın. Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün. Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin.

Taze soğanları ince doğrayın. Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın. Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin. Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin.

Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin. Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir. Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur.
 
Geri
Üst