Türkçe'mizin Son Hali ~Tüm Netbilgini İçeri~

4
EXE RANK

~BaLyoZ*<CsEmeklisi>

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.facebook.com
~BaLyoZ*<CsEmeklisi>
saollllllllllll

Bildiğiniz Üzere www.NetBilgini.Com'da Yazım Yanlışlarına Büyük Önem Verilir ve Türkçe'mizi Doğru Kullanmak İçin Bütün Yetkililer Elinden Geleni Yapar.Bende Bu Konuya Değinmek İstedim.Şimdi Size Bir Metin Vereceğim ve Bu Metnin Zaman İçerisinde Ne Kadar Değiştiğini Göreceksiniz :)

Yıl: 1965
Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle akşam-ı şerifleriniz hayrolsun dedim..

Yıl: 1975
Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,
yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle iyi akşamlar dedim..

Yıl: 1985
Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonra
kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle hayırlı akşamlar dedim..

Yıl: 1995
Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni.. Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..
Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle selâm dedim..

Yıl: 2006
Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,
baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. Hav ar yu yavrum?

------------------------------------------------------------------------------------

Gördüğünüz Gibi 1965'ten Bu Yana Türkçemizde Çok Şey Değişmiş.Bunları Değiştirende Biziz Bu Hataları Düzelticek Olanda Biziz.Evet Yerine eed Tamam Yerine Taam Teşekkürler Yerine Tşk Yazarak Türkçemizin İyi Bir Yere Gelmesini Beklemeyin.Belki Size Göre Bunlar Küçük Adımlar Olabilir Ama Türkçe'mizin Doğru Kullanılması İçin Büyük Bir Adım.Bu Yüzden Herkes Kendi Üzerine Düşen Görevi Yaparsa Türkçe'miz Hakettiği Yere Gelir.

Bütün Netbilgini Ailesi Olarak Türkçe'mizi Güzel Kullanalım

Saygılar

~ TazManYa `.#

Çok Haklısın Bencede Türkçeyi Doğru Kullanmak Büyük Bir adımdır Çok güzel bir Konu olmuş bence sabit Hüseyin ? :)

Çok Haklısın Bencede Türkçeyi Doğru Kullanmak Büyük Bir adımdır Çok güzel bir Konu olmuş bence sabit Hüseyin ? :)
Teşekkürler.Sabit Olup Olmucağını Gelen Yorumlara Göre Değerlendiriceklerdir :)

Güzel bir Konu vakit Harcayıp Emek verdiğin için teşekkür ederim.

Eline emeğine sağlık tamda gereken bir konuydu sonsuz teşekkürler.

Rica Ederim Beyler :)

Forumda adam akıllı Türkçe kullanan belli başlı kişiler var geriye kalanlar hep; " nbr nslsın slm ck iyi qzL frg " gibi şeyler yazıyorlar, büyük ihtimal öyle yazınca havalı gözüktüğünü zannediyorlar :)

İşte Bende Bu Konuyu Ele Almak İstedim.Herkes Türkçe'nin Ne Hale Geldiğini Görsün İstedim :)

Haklısın Türkçe'mize Sahip Çıkalım.

Herkes Elinden Geleni Yaparsa İyi Bir Yere Gelir Bu DiL :)

Tüm Arkadaşları bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyorum. Lütfen, Türkiye'mize ve Türkçemize sahip çıkalım. Herkesin bu konuya uyum sağlayacağını düşünerek şimdeden Teşekkür ederim.

Tebrikler kanka güzel bilgilendirme olmuş:)

Paylastığın için sağol Türkçemize sahip çıkalım lüften :)

aynen katılıyorum...

iyi biR konuya parmak baStın tebrikLer.

Haklısın saol.

Geri