Üsküp Böregi

2
EXE RANK

LeqaL` <3

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
2,388
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
LeqaL` <3
Malzemeler

5 yufka
250 gram tereyagi
2 yumurta
3 çorba kasigi sarmisakli yogurt
3 çorba kasigi un
1 tatli kasigi limon suyu
1/2 kg kusbasi et
Tuz, toz kirmizibiber

Yapilis Tarifi

Ön hazirlik olarak eti haslayin ve isitilmis basinçli tencereye aktarin Etin üzerini 3 parmak asacak kadar kaynar su, tuz ekleyip, haslayalin Yufkalari yaglanmis firin tepsisine burusturarak serin Her yufkanin arasina eritilmis tereyagi sürün Son katina da tereyagi sürüp, yufkalari kare dilimler halinde kesin ve isitilmis 230 dereceli firinda pisirin

Sos için:
3 çorba kasigi sarmisakli yogurda 3 çorba kasigi un ve 2 yumurtsyi ekleyin Limon suyunu da ilave edip, mikserle karistirin 15-2 su bardagi suyu ekleyip, karistirmaya devam edin Kisik ateste üzeri göz göz olana dek karistirin Muhallebi kiv----- geldiginde sosu atesten alip, alti ve üstü pisen yufkalari firindan alin Etlerin haslandigi suyu sogutarak yufkalarin üzerine gezdirin Etleri böregin üzerine yayip üstlerine sosu gezdirin Ayri bir kapta tereyagini eritip, kirmizi biber ekleyin ve etli yufkanin üszerine dökün Tepsiyi tekrar firina sürün ve 5-10 dakika daha pisirip, sicak olarak servis yapin
 
Geri
Üst