Velayet

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
-k1nq`LioN*
2008 yılında boşandım ve şu anda 9 yaşında olan kızımın velayeti de bende. Eski eşim 2 senedir kızımız için ödediği ve bizim geçimimizi sağladığımız nafakayı, işten ayrılmasını sebep göstererek azaltma yoluna gideceğini belirtti.Aslında ortak yatırımlarımızın satılması ve üzerine eklemesi ile bankada yüklü bir parasının ve yeni kanuna göre SSK da 15 yılını dolduran kişilerin çalıştıkları iş yerinden kendi istekleri ile ayrılsalar da tazminat haklarının oldugunu biliyorum..Benim de kendime ait bir evim var, eski eşimle yakın oturuyoruz ve mahkemenin vermiş oldugu haklar dışında da eski eşim kızımızı istediği zamanda görebiliyor ve hatta bizim evimize gelmesinde dahi bir sakınca görmüyorum, bu kadar iyi niyet göstermeme ragmen boşanmamızın ilk senesinde de kızımızın velayetini almakla tehtid edip , beni çalışmamakla, tembellikle ve hatta paragöz olmakla suçlayarak psikolojik şiddet de uyguladı..Aslında şimdi öğrenmek istediğim, kızımın velayeti bende olduğu için gene herzamanki gibi kendisi ile tartışmadan, nafaka indirimini sukunetle dinleyip, durum böyle hasıl olduğu için de şehirdışından almış oldugum iş teklifini değerlendirmem gerektiğini söylesem, hukuksal olarak birşey yapabilir mi? Kızımın velayetini alabilir mi?? Gitmemize engel olabilir mi? Ve ben yeni yerimizin bilgilerini, adres,tel vb gibi hangi koşullarla ona bildirmeliyim? Yani neticede çocuğu görmesine engel olmak gibi bir niyetim yok..Şimdiden teşekkür ediyorum ilgilenenlere..

Aslıhan hanım olayı biraz daha açabilirmisiniz.. Siz eşinizle aynı şehirde bulunmak zorunda deqilsiniz. Sonucta kendi geciminizi saqlamak zorundasınız. Ayrıca kızınızla her istediqi zaman görüşecek diye bir kural kaidede yoktur. Mahkeme Boşanma davasında kızını görmesi için bir zaman dilimi belirlemiştir. Diyelim ki her haftanın cuma günleri görüşmesine müsade etmiş ise mahkeme bu zaman dilimlerinde baba gelir kızını görür veya kızı ile çıkar cuma gününü beraber geçirir. Önemli olan sizin asıl amacınız. Eğer amacınız cocuqu kaçırmaksa mahkeme velayeti babasına verebilir. Ayrıca adres v.b gibi bilgilerinizin hepsini vermek zorunda deqilsiniz. Sadece telefonu verin bence sonuçta görüşmek istediqini söylediqinde kızınızı eski eşinizin bulunduqu yere ***ürüp görüşme imkanını sağlatabilirsiniz. Bildiklerimi paylaştım. Tabi olayın teferruatını mahkeme kararının içeriğini siz daha ii bilirsiniz. Yinede kafanıza takılan bir şeyler olurSa ben hakimlerimize sorar size daha saqlıklı bilgi verebilirim..

Çok teşekkür ediyorum..Tabi mahkemenin belirlemiş oldugu günler var, ayda 2 kez görmek ve yaz tatillerinde de 1 ay..Ama şu anda bulunduğumuz şehirden başka bir şehire taşındığımızda benim 2 haftada bir kızımı İstanbul'a getirmem mümkün olmayacaktır, hem okul hem maddi vs sebeplerden, o yüzden de kendisinin gelip görmesi gerekecektir.Mahkeme böyle bişeye olumlu bakar mı? Amacım elbette çocuğumu kaçırmak değil ve hatta keşke düzenimiz bozulmasa da şu anki pozisyonumuza devam edebilsek.Ama elbette geçinmek zorundayız ve bunu da şehir dışında temin edebiliyorum..Yani neticede mahkemeye de verse hiç bir kazanç sağlayamaz yanlış anlamadıysam..

aslıhan hanım mahkeme kararı verirken bir yer belirleyerek vermez yani eşiniz ile mahkeme kararından ötürü aynı şehirde olacaksınız die bir kural kaide yok. Ne yani sırf mahkeme kararından ötürü açlıktan maddi geçimsizlikten ölecekmisiniz orada. Siz içinizi ferah tutun. Mahkeme birde bu tür şeylerde hep taktir hakkını bayanlarımızdan yana kullanır haklı olaraktan. Yinede bir durum söz konusu olursa ben size elimden geldiqince yardımcı olmaya çalışırım.

Geri