17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
2008 yılında boşandım ve şu anda 9 yaşında olan kızımın velayeti de bende. Eski eşim 2 senedir kızımız için ödediği ve bizim geçimimizi sağladığımız nafakayı, işten ayrılmasını sebep göstererek azaltma yoluna gideceğini belirtti.Aslında ortak yatırımlarımızın satılması ve üzerine eklemesi ile bankada yüklü bir parasının ve yeni kanuna göre SSK da 15 yılını dolduran kişilerin çalıştıkları iş yerinden kendi istekleri ile ayrılsalar da tazminat haklarının oldugunu biliyorum..Benim de kendime ait bir evim var, eski eşimle yakın oturuyoruz ve mahkemenin vermiş oldugu haklar dışında da eski eşim kızımızı istediği zamanda görebiliyor ve hatta bizim evimize gelmesinde dahi bir sakınca görmüyorum, bu kadar iyi niyet göstermeme ragmen boşanmamızın ilk senesinde de kızımızın velayetini almakla tehtid edip , beni çalışmamakla, tembellikle ve hatta paragöz olmakla suçlayarak psikolojik şiddet de uyguladı..Aslında şimdi öğrenmek istediğim, kızımın velayeti bende olduğu için gene herzamanki gibi kendisi ile tartışmadan, nafaka indirimini sukunetle dinleyip, durum böyle hasıl olduğu için de şehirdışından almış oldugum iş teklifini değerlendirmem gerektiğini söylesem, hukuksal olarak birşey yapabilir mi? Kızımın velayetini alabilir mi?? Gitmemize engel olabilir mi? Ve ben yeni yerimizin bilgilerini, adres,tel vb gibi hangi koşullarla ona bildirmeliyim? Yani neticede çocuğu görmesine engel olmak gibi bir niyetim yok..Şimdiden teşekkür ediyorum ilgilenenlere..