Windows Xp Update Sorunu Olanlar [Çözüm]

4
EXE RANK

Faik Küçükali

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Faik Küçükali
arkadaşlar bendede aynı sorun vardı pc format attıktan sonra güncelleme yapamıyordum sorunu çözdüm , sizlerinde sorununuz olursa bu konudan yardım alabilirsiniz. Windows XP den Microsoft desteğini çekeli uzun zaman oldu biliyosunuz ama ne yapılsa da hala kullanıcılar kararlı, vazgeçilmiyor XP den. Az önce başka bir bilgisayara XP kurmam ve güncelleme yapmam gerekti güncelleme sorunu ile karşılaştım. Kurduğum bilgisayarın orjinal cd ve lisans numarası mevcut. Teknik Servisler de kullanılan CD ler gibi üstünde oynanmış, değiştirilmiş değil. Sizde de bu haliyle olduğunu varsayıyorum.

xpsp3logo.jpg

Mevcut işletim sistemi Cd nizin içeriği muhtemelen Sp2 içeriyor. Değilse ki çok düşük bir ihtimal :) Öncelikle Windows XP Service Pack 2 edinip kurulumunu yapmamız gerek.

Sonrasında [SIZE=13px][FONT=Trebuchet MS][COLOR=#000000][U]buradan[/U][/COLOR][/FONT][/SIZE] ulaşabileceğiniz kurulum ile İşletim Sistemini XP SP3 `e yükselteceğiz. Devamında Microsoft .NET 2.0 `ı [SIZE=13px][FONT=Trebuchet MS][COLOR=#000000]buradan[/COLOR][/FONT][/SIZE] indirip kurulumunu yapacağız. Bu dosyalar artık evlerinde olmayan kalmadı ama biz verelim :)

Diğer sürümlerini yüklemekle biz uğraşmayalım. Yukarıda ki 2 güncellemeyi yaptıktan sonra Windows Update sonraki sürümleri, Internet Explorer yükseltmesiyle beraber bizim için halledecek.

Windows Update`e tıkladığınız zaman gerekli kurulumları yapacak sizi yönlendirecek. Yükleme işlemi bitince, ta ki artık güncelleme bulunamayana kadar tekrar tekrar update sitesini ziyaret etmeniz de fayda var, tek seferde hepsini yüklemiyor malesef. Ne de olsa bu işlemi bir kere yapacaksınız çünkü Microsoft, XP den desteğini çekti..

Geri