9-) Denetim masasini baslat menüsünde görünmemesi için araç çubuguna sag tiklayin özellikler sekmesini seçin burada baslat menüsü kismini seçiniz buradan özellestir ve gelismis sekmelerini seçin orada gereken ayarlari kendinize göre yapilandirin.
10-) Denetim masasinda bulunan ögeleri kaldirmak için ” Windows\System32 “ klasöründe CPL uzantili dosyalar denetim masasini ifade eder. Ama bunlari silmeyi sadece dosya disina tasimaniz yeterli olacaktir. Böylelikle denetim masasindan imge kalkacaktir. [ XP ME 98 ]
11-) Denetim masasi ayarlariyla oynanmamasi için gpedit.msc yaziyoruz çalistira ve yönetim sablonlari ve denetim masasi ayarlarini duruma göre düzenliyoruz.
12-) DOS’taki verileri yaziciya almanin yolu ? Simdi baslat menüsünden yazicilar kismina gelin ve yaziciya sag tiklayin, nesne bölümünde özellikleri çalistirin ardindan yazici özellikleri penceresindeki ayrintilari aktif hale getirin ve baglanti noktasi ayarlarina tiklayin, gelen pencerede MS-DOS yazdirma kuyrugunu kaldirin, ardindan tamam ve ayrintilar karti üzerindeki kuyruk ayarlari bölümüne tiklayin ve dogrudan yazdir kismini isaretleyin, restart tan sonra artik ms-dos ta bulunan bilgiler yazilabilir hale gelir.