Yardım konusu acan arkadaslar sorunlarınız..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
Arkadaşlar bakıyorum yardım bölümüne son zamanlarda herkes pingim var vb. bilgisayarım cok kasıyor gibi konular acıyor sebepleri aşağıda sıralıcam bunları uygulayın en son care olarak ttnete ve bilgisyasar tamircisine başvurun.

1-Bilgisayarınızda virüs gibi casus yazılımları var ise bunlar ping yapar.
Çözüm:Anti malware,Combofix ile bilgisayarı temizlemek

2-Bilgisayarınızda download programları (Bittorrent,ares,bshare)gibi programlar var ise bunlar kesinlikle ping'e neden olur.
Çözüm:Kaldırın hepsini atın çöpe ne gerek var googleden bulursun herşeyi :)

3-Bunlara rahmen pinginiz yüksek ise modeminizi fabrika ayarlarına cekin tekrar yükleyin bunlarda olmaz ise en son çare olarak
Ttneti arıyarak su adımları uygulayın sorununuz düzelicektir.
TTneti 444 0 375 Numaradan arayıp

• Aradığınız Ev numarası Adsl hattı size söyledikten sonra 1'e basınız
  • Teknik destek için 2'e basınız
  • Modeminizin açık olup olmadığını söyleyen için 1'e basınız
  • Size okunan seçeneklerden , Internet hız problemi için 4'e basınız.
  • Müşteri temsilcisine sadece ping sorununuzun olduğunu,
  • İnternette gezinirken sorun olmadığını ancak oyun oynarken yavaş olduğunu yani ping olduğunu söyleyiniz.

Arıza kaydı oluşturduktan sonra TTnet tarafından işlemler tamamlandıktan sonra pinginiz düşecektir.
Aradınız düzelmiyormu ısrarla arayın düzelene kadar gerekirse evinize
teknik destek ekibide göndersinler ama aramaktan vazgecmeyin siz müşterisiniz unutmayın Müşteri dahima Haklıdır

Bunlara rahmen düzelmiyosa muhtemelen Bölgede ttnet bakım calısmaları yapılıyordur .

Gelelim kasma sorunu olan arkadaşlar..

1-Bilgisayarınıza Software(yazılım) driverlerini yanlış yüklemiş olabilirsiniz kontrol edin.

2-Özellikle ekran kartını yanlış yüklerseniz büyük ihtimal ondan kasma yapabilir genelde bu cok oluyor (Bu başlık altında bana ekran kartınızın modelini markasını yazın gerekli driverleri vericem size)

3-Bilgisayarınız özellikleri düşük ve yüksek çözünürlüklü fps,action oyunları oynarsanız tabiki kasar normaldir.

4-Bilgisayarınızda antivirüs programları kullanırken dikkat edin onlar genelde cok kastıor bilgisayarları.
Özellikler Kaspersky Antivirüs programı düşük özellikli bilgisayarlarda çok kasar bu yazılım bana göre 2011-2012 yılının en iyi virüs programıdır ama kasar bilgisayarınızı
Bunları Deneyin:Avira anti virüs,Avg,Eset gibi düşük özellikler isteyen virüs programları kullanın
bunların yanı sıra Anti Malware(kendi kullandıgım virüs temizleme aracı bana yetiyor) tavsiye edebilirim.

5-Bilgisayarınızı Hardware(Donanım) iç temizliğini haftada,ayda yada yılda 1 kere temizleyin ama ayda 1 kere temizleseniz bilgisayarınızın hızlı calışmasına bir nebzede olsa yardımı dokunacaktır.
Özellikle bu işlemci ekran kartı fanlarının temiz olmasına özen gösterin.

6-son olarak Nvidia ekran kartı olan arkadaslar icin otomatik drviver bulma sitesini vericem siteyi acın ekran kartınızı tanıyacak ve size en uygun driverin indirme linkini vericektir.
http://www.nvidia.com/Download/Scan.aspx?lang=en-us

Arkadaşlar şimdilik bu kadar elimden geldiğince sorunlarınızı bir başlık altında çözüme ulaştırmak icin böyle bir konu acma gereği duydum umarım yardımcı olmuşumdur.
Yanlış birşey yazmış olabilirim varsa söyleyiniz.

Bu başlık altından sorunlarınızı yazarsanız çözüm üretmeye devam edicem amacım yardım bölümünde gereksiz konuları önlemek hepinize kolay gelsin..

Netbilgini Yönetim
İyi forumlar

sağol zırt

sağolasın güzel konu yapmışsın kardeşim.

Sağolun sizler için burdayız her türlü sorununuzu bu başlık altından sorabilirsiniz çözümlemeye calısıcam.

İyi forumlar.

Teşekkürler.

Zırt kardeşim ttnet'i aramak dışında herşeyi yaptım ama düzelmiyo pc'de formatladım yine aynı ... Modem bende olmadığı için ttnet'ide arayamadım . :(

Zırt kardeşim ttnet'i aramak dışında herşeyi yaptım ama düzelmiyo pc'de formatladım yine aynı ... Modem bende olmadığı için ttnet'ide arayamadım . :(
Modeminiz ortak galiba ortak olan arkadasın interneti yavaslatıcak programlar yada download yapıyor olabilir.

benm C de ymyg.exe adlı zararlı yazılım var combofix yaptm malvarebytes anti-malvareyle hem dosyayı taratarak hemde ayrı olarak derin taramada sildim yinede silinsede tekrar geliyorlar zırt kardeş fortmattan başka silme çaresi yok galiba ?

Mert gayet aydınlatıcı bir konu olmuş eline emeğine sağlık.

benm C de ymyg.exe adlı zararlı yazılım var combofix yaptm malvarebytes anti-malvareyle hem dosyayı taratarak hemde ayrı olarak derin taramada sildim yinede silinsede tekrar geliyorlar zırt kardeş fortmattan başka silme çaresi yok galiba ?
Saglam bir virüs programı ile belki bu sorunu çözebilirsin Önerim sistemin saglamsa Kaspersky yüklemen yada Eset ile bir acık bir tarama yapman.
Aslında Hardisk format atman en dogrusu Harddisk format dediğim tüm yerel disklere "C" ve "D" hepsini silip tekrardan olusturmak

Mert gayet aydınlatıcı bir konu olmuş eline emeğine sağlık.
Sorunları bir konuda altında toplamaya calıstım teşekkürler.

z1rt kardeşim , modemimiz ortak ama onlar kullanmıyor anlıyacağın şuan tatildeler. Benim internet hızım gayet iyi ama oyunda ping 110'dan aşşğı inmiyo ansıl çözecem :(

z1rt kardeşim , modemimiz ortak ama onlar kullanmıyor anlıyacağın şuan tatildeler. Benim internet hızım gayet iyi ama oyunda ping 110'dan aşşğı inmiyo ansıl çözecem :(
Ttneti arıyarak arıza kaydı yaptır %80 düzelme olur

Ya ben aradım karı çıkmış hat değerleriniz normal hıznızda normal cs girdim ping 80 :S gene. ne yapablrim ?

Ya ben aradım karı çıkmış hat değerleriniz normal hıznızda normal cs girdim ping 80 :S gene. ne yapablrim ?
Birdaha ara ve arıza kaydı yaptırmak istiyorum de sana internet hıs testi yaptırdıgı zaman ordaki değerlere pek takma kendin düşük söyle
Şahsen benim böyle bir problemim vardı download ve ping sorunu netlimitsiz 8 Mbps'ye kadar kullanıyorum aradıktan sonra 10mbite kadar cıktıgını gördüm :D biraz düşük söyleyin

Zart zurt zırt kardeş teşekkür ederim :)

mert bügün gene aradım bana ping e biz bişe yapamayız diyor dowloan veya upload ile ilgili sorunlarla ilgiliniyoruz. dedi :S

mert bügün gene aradım bana ping e biz bişe yapamayız diyor dowloan veya upload ile ilgili sorunlarla ilgiliniyoruz. dedi :S

Değerli kardeşim senin download ve upload hızın bağlı olduğun MBPS'ye göre düşükse öyle müdahale edilebilir. Şimdi sen benim download ve upload hızım iyi fakat ping var dersen yüzlerine küfür etmiş gibi olursun. Ping ya bağlı olduğun ana şebekede ki yoğunluktan kaynaklanır -ki öyle bir sorun olsaydı download ve upload hızın iyi çıkmazdı. Geriye kalan tek seçenek kendi sisteminden kaynaklanan bir sorun olduğunu gösteriyor.

MSDN sürümlü bir işletim sistemiyle format atmayı dene, formattan sonra hiçbir programı kurmadan oyunu yükle ve oyuna eğer pingin eskisine nazaran düşükse dediğim gibi işletim sisteminden, donanımından kaynaklanan sorundur. Driver'larını ve Bios sürümlerini kontrol et 2011-2012 versiyonlarını kur. Sistem programlarıyla tarama yaptır.

Direk müşteri hizmetlerini arar benim download ve upload hızım iyi fakat ping var dersen adamlar ne yapsın sana...

Ben Balıkesir / TTNET Bölge Ağı Yönetim bölümünde görevliyim. Bizi neredeyse her gün senin gibi 2000-3000 kişi arıyor ping sorunum var diye. Siz sisteminize temiz bakmazsanız o bilgisayarı size güzel bir performans sunar mı? Sen herhangi bir işte çalışırken paranı vermeseler o işi özenerek, isteyerek yapar mısın? Şimdi sistemine bağlansak bir sürü gereksiz dosya çıkar eminim.

:D valla doğru diyonda ben okadar iyi değilim bu konularda ?

Geri