Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi Tarifi

20
EXE RANK

OttoMaNs* ;яeiz

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
20 Şub 2011
Mesajlar
32,869
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Web sitesi
www.netbilgini.com
OttoMaNs* ;яeiz
zeytinyagli_fasulye_pilaki.jpg


Malzemeler : (4 kişi için)



2 bardak Kuru Fasulye (iri cins)

3 adet Kuru Soğan

5-6 diş Sarımsak

2 adet Domates

2 tane Havuç

1 demet Maydanoz

1 bardak Zeytinyağ

2 Kesme Şeker

yeterince Tuz



Hazırlanışı :



Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır. Ertesi gün bu su dökülerek, yeniden konulan su ile haşlanır.



Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur. Halkalar halinde doğranmış kuru soğan, 5-6 diş Sarımsak, küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur.



Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır. Tavadaki malzemenin üzerine konulur. Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur. İyice pişirilir.



Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır.



Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan (bilgi yelpazesi.net) sonra servis tabaklarına alınır
 
Geri
Üst