avira antivir bu sene guard hatası veriyor kesinlikle önermiyorum..
arkadaşlar bir antivirüsün kalitesi virüsleri tespit etmesinde değil aynı başarıyı o virüsleri silebilmesinde de göstermesidir bu bir...
ikincisi güvenlik sağlarken pc yi kasıp yormamasıdır...
senelerdir birçok antivirüs denedim ve hangisi diye sorarsanız şunu söyleyebilirim :
öncelikle çok çeşitli politik oyunlar dönüyor !!! kanmamak lazım...
antivirüs virüsü buluyor ama gerçekten silebiliyormu ??
silindi diyor mesela...
sonra tekrar taratıyorsunuz aynı virüsü bir daha buluyor !
hani silmişti ??
ortada resmen kamuflaj var...
silmeye gücüm yetmedi diyemiyor ama sanki silmiş gibi gösteriyor !!!
niye ?
çünkü o şekilde programlanmış...
şimdi bu antivirüs testlerinde virüs yakalama yüzdelerine göre programlara değer biçiyorlar..yok yalan değil o sonuçlar doğrudur..amma ve lakin polis hırsızı yakalıyor ama tutmaya gücü yetmiyor gibi bi durum var..hırsız polisin suratını dağıtıp kaçıyor elinden..sonra da polis yalan ifade verip hırsızın işini bitirdiğini söylüyor...
1- avira antivir : keşfetmekte başarılı ama silmekte çok zayıf...
2-nod 32 : aynen antivir misali...
3-avg : çok düşük...
4-avast : çok düşük...
5-mc afee, norton ve panda : hem keşfetmekte zayıf hem de pc yi kasmakta bir numara
6-kasper,avk :keşifte ve silmekte çok iyi ama çok kasıyor abartılı kasıyor...
7-microsoft security : iyi ki çıkmış..allah kulunu çaresiz bırakmaz illaki bir kapı açar...tam bir terminator virüs yok edici !!!!!!!!!!!!!!! hem malware hem spyware tüm kategorilerde kanaatimce daha iyisi yok üstelik bedava program...
dört dörtlük demiyorum ama mevcut olanlar içindeki en iyilerden biri...varlığını bile hissettirmeden işini yapıyor üstelik....
kasperin dahi yokedemediği virüsü bir çırpıda etkisiz hale getirdiği denenmiştir...