"Başbakan isterse görüşürüz"

2
EXE RANK

ApocaLypse

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
ApocaLypse
Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Şahin'in önerisine olumlu yaklaştı
26 Haziran 2010 Cumartesi, 11:07:43
526839_detay.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in kendisi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teröre karşı birlikte mücadele verildiği izlenimi vermeleri için bir araya gelme çağrısına olumlu yaklaştı. Kılıçdaroğlu, "Başbakan böyle bir görüşmeyi arzu ederse bizim açımızdan sorun yok" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'daki 2'nci gününe sivil toplum örgütleriyle kahvaltıda bir araya gelerek başladı. Kahvaltı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, “Siyasi partilerimizin değerli genel başkanlarının bir araya gelerek teröre karşı birlikte mücadele edildiği izlenimi vermelerinde büyük yarar olduğunu düşünüyorum. Bunda fayda var. Müşterek tespitler yapabilirler, bunların hayata geçirilmesi konusunda birlikte hareket edebilirler. Bu hem kamuoyuna müthiş bir moral verir, hem de terör örgütünü geriletir" ifadeleriyle dile getirdiği çağrıya sıcak baktı.

Kendisinin ortamı geren bir politika hiç izlemediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Tam aksine sükuneti her zaman tavsiye ettim. Terör olayına karşı çıktım. Ulusal politika ihtiyacını belirttim. Başbakan böyle bir görüşmeyi arzu ederse bizim açımızdan sorun yok" diye konuştu.

Geri