Bıçak Tatlısı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı süt
- 3 su barağı un
- 1 adet yumurta
- Şerbet İçin:
- 500 gr. şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1/2 limonun suyu

Süre:60 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve 1,5 su bardağı suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Derin bir kapta margarini eritin. Sütü ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Unu azar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak hamur yapın.

Hamur ılıyınca, yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin.4 saat dinlendirip, servis yapın.
 
Geri
Üst