Bunları Biliyor musunuz?

Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir

dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.
 
Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de

dagilmayacaktir.
 
Unlarinizin böceklenmemesi için un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun.
 
Firinda patates yapmadan önce 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin. Daha kolay pisecektir.
 
Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve

büzüsmesini önler.
 
Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin. Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre

saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur.
 
Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin.

Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.
 
Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza

doldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica bu yag yemeklerinize salatalariniza ayri bir lezzet

katacaktir.
 
Peyniri kolay rendelemek için 15 dakika buzlukta ekletin
 
Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin.
 
Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
 
Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.
 
Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.
 
Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun 5 dakika bekletin.

Daha sonra pisirin.
 
Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger

yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.
 
2 Çorba kasigi yogurdu sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde

karistirin. Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün. Çok daha lezzetli olacaktir.
 
Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin

etrafina gerip dikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz.
 
Hazirladiginiz kekin firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar

dinlendirin. .
 
Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun.
 
Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha

sonra karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin.
 
Geri
Üst