felsefi sözleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SpoinieN-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yaptıkların, söylediklerine uysun.
MİLTON
Kolay sey degildir mutluluk! Kendimizde bulmak cok zor, baska yerde bulmak imkansizdir!

Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister.
Yetmiş yaşına gelince, yine dünyayı değiştirmek ister,
ama yapamayacağını bilir.

İnsan 1000 kapılı bir saray gibidir.999 kapısı kapalı olsa bu saraya girilmez denilemez.
Okuyup yazanla okumayıp yazmayan arasındaki ayrılık, ölülerle diriler arasındaki ayrılık kadardır.

Her kişi öfkelenir, bu çok kolaydır; ancak tam istenilen kişiye, tam ölçüsünde, tam zamanında, tam yerinde, tam yöntemince öfkelenmek, ne herkesin yetkinliğindedir, ne de kolaydır.
*
Sözün en güzeli söyleyenin doğru olarak söylediği, işitenin yararlandığı sözdür.

Utanç gençlerin süsü, yaşlıların yüz karasıdır.
ARİSTOTALES
Kesin olan bir şey var.
Bir şeyin doğruluğundan şüphe etmek.
Şüphe etmek düşünmektir.
Düşünmekse var olmaktır.
Öyleyse var olduğum şüphesizdir.
Düşünüyorum, o halde varım.
İlk bilgim bu sağlam bilgidir.
Şimdi bütün öteki bilgileri
bu bilgiden çıkarabilirim.

Bizim çıkış noktamız bireyin öznelliğidir.
Çıkış noktamızdan bakıldığında
‘düşünüyorum öyleyse varım’
gerçeğinden başka bir gerçek olamaz.
Herhangi bir gerçekten önce,
bir mutlak gerçek olmalıdır.
Bu gerçeği kavramak basittir,
zira bireyin varlığında mevcuttur.

Uyku kimileri için özgürlük,kimileri için kaçış,kimileri içinse gerçekle yüzleşmekdir....
İyİ Olmak Kolaydir, Zor Olan Adİl Olmaktir.

madum mutlaktır
ama
mutlak madum değildir
Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz

" Kişi daha kendi varoluşundan kuşkuluysa, nasıl edebilir de gidip öteki kişiyi bilebilir 'gerçekten' tanıyabilir?"
Oruç Aruoba 'İLE' metis yayınları

"Aykırı yaşadığım doğru mu,öyleyse? Gerçekleştirebilecekken de gerçekleştirmediklerim, özgür olmadığımı mı gösterir -yoksa tam tersini mi: gerçekleştirebileceğim bir şeyi gerçekleştirmeyebilmek, olumsuz anlamda da olsa, özgürlük değil mi? "

" Kişisel değer saydığımız şeylerin, toplum baskısıyla edinilmiş sahte nitelikler olabileceğini de aklımızdan çıkarmaamız gerekmektedir."
İnsan 0-20 yaş hayatı tanır,
20-40 yaş düzenini kurar,
40-60 yaş semeresini verir.

...Ve insanların yüzlerine baktıkça görüyorum ki ellerine daha cinayet işleme fırsatı geçirmemiş oldukları için pek çok kişi masum sanıyor kendini.
Dökülmüş bir sütün ardından boş yere dövünmeyiniz ; çünkü evrenin tüm kuvvetleri onu dökmeyi aklına koymuştu bir kere..

Büyük insanlar görünüş itibarıyla belki kaba görünürler, ama genelde temiz kalpli ve temiz ruhludurlar.
Mutsuzluktan şikayetçi olanlar aslında eskiden yaptıkları hataların cezasını öderler.

SAMUEL SMILES
Süphe hos bisey degildir;ama emin olmak büyük bi sacmaliktir!!

TÜM EVREN BENİMLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR. ÇÜNKÜ KENDİ DÜNYAMIN MERKEZİ BENİM....!

"Din kemoterapi gibidir, bir sorunu çözebilir, ama arkasından bir milyon tane daha yaratabilir."
John Bledsoe

"Kesin bilgi ancak çok az bildiğimiz zaman mümkündür. Bilgi miktarımız arttığında şüphemiz de artar."
Goethe

"Pek çok insan, düşünmektense ölmeyi tercih eder. Aslında, ölürler de."
Bertrand Russell

"Eğer insanları, düşündüklerine inandırırsanız, sizi severler. Gerçekten düşündürürseniz ise, sizden nefret ederler."
Don Marquis
"asıl açıklanması gereken,neden aç insanın çaldığı ya da sömürülen adamın grev yaptığı değil, neden aç insanların çoğunun çalmadığı ve sömürülenlerin çoğunun greve gitmediğidir"
Wilhelm Reich

"İŞİN SAÇMA TARAFI,EN SAÇMASININ BİLE FİLOZOFUN BİRİNİN TARAFINDAN ÇOKTAN SÖLENMİŞ OLDUĞUDUR."
CİCERO
Edindigimiz her bilgi bizi mutsuzluga ***urur.

"Ölümden ne korkarsın. Korkma ebedi varsın !"
''amaca giden yolda herşey mubahtır '' niccolo machiavelli

Kazanmasını bilen general, ne zaman kaybedeceğini de bilir.

Sun Tzu

"ölümün son iyiliği bir daha ölüm olmamasıdır."

"gerçektende hayatın anlamı olmasaydı, ve ben anlamsızı seçmek zorunda olsaydım, bencede en seçilesi anlamsızlık olurdu bu."
"yaşama karşı sorumluluğumuz daha yücesini yaratmaktır. daha alçağını değil."

siz yükselmek isteyince yukarıya bakarsınız, bense aşağıya bakarım çünkü yükselmişim."
"en, iki insanın daha yüce hakikati bulmak için, bir ihtirası paylaştığı bir aşk düşünüyorum."
NİETZSCHE

Seni diğerlerinden farksız yapmaya çalışan bu dünyada,kendin olarak kalabilmek dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş başladı mı hiç bitmez...E.E.Cummings

Tanrım;
Bana değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır,ikisi arasındaki farkı ayırt edebilmem için sağduyu ver... Zen

Geri