Fps Düzeltmek İçin Yapılması Gerekenler

2
EXE RANK

~qioVinco`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
~qioVinco`
Artık paylaşmak farz oldu beyler... :)
Bunları deneyiniz bunlar olmassa uğraşmaya değmez zaten...
Not:Onboard ekran kartına sahipseniz cs oynamayın :001_rolleyes:

1-)Herkezin bildiği gibi tüm sitelerde yayınlanan yöntem budur...Nvidia, Intel ve ATI lerde genellikle eski driverlerde tek ayar vardır ve performanceye getirdiğimiz zaman bu ayarı fpsnin sabitlenmesi gerekir.Yeni driverlarda ise 3d ayarı(Intel ve ATI'de) ya da Beni oraya ***ür(Nvidia'da) diye bölümler var.Bu bölümlere giriş yapıp tüm ayarları en düşük seviyeye getirmek fpsmizin artmasına katkı yapacaktır...

2-)Ekran kartımız ve diğer parçalarımız uyumlu çalışıyorsa ve fps 100 değilse sorun vardır demektir.
Bu sorun neyden olabilir?
a-)Virüs
b-)Donanımın sıcaklığı(Çok önemlidir)
Şimdi ne yapacaz nod32 öneririm arkadaşlar sitede mevcut indirebilirsiniz.Donanım sıcaklığını ölçmek içinse SpeedFan adlı programı indirin...Buyrun Link:
SpeedFan Download - İndir > Gezginler
SpeedFan'daki
Temp1:Anakart sıcaklığı
Temp2:İşlemci sıcaklığı (Fps için ekran kartından sonra gelen en önemli parça bana göre)
Temp3:Değişik sensörleri gösterebilir.
Şimdi bu değerlerden biri kırmızıysa zaten fpsnizin full sabitlenmesini beklemeyin arkadaşlar olmaz.
Diyelim ki Temp2 sıcak çıktı.Ne yapabilirim?En basidinden gittigidiyordan overclock için malzeme alın takın kasanıza.Fanlarınızı yağlayın, temizleyin.Kirler çoğu fanı tıkar ve görevini aksatır arkadaşlar bunu unutmayınız...Yine söylüyorum bana göre en zorlu parça da işlemcidir.İşlemci fanına çok dikkat edin narin ve değerlidir :drool: Tabii ki kendi fanınızı kendiniz de yapabilirsiniz.
En basitinden bir ders Usb ile çalışan fan yapımı - Kendin Yap Projeler, Fikirler Arşivi

Not:Hiçbir parçanın bozuk olmaması fpsyi 100 yapan etkenlerdendir...

3-)Yukarıda yazan herşeyi yaptınız ama fpsmiz oynak diyorsanız en sevdiğim işlemi yapın :)
Başlat>Çalıştır>gpedit.msc yazın entera tıklayın.Bilgisayar Yapılandırıcısı>Yönetim Şablonları>Ağ>Qus Paket Zamanlayıcısı'ndaki Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla'ya sağ tıklayıp değiştir diyin.Etkini işaretleyip "20" olan değeri "0" yapın...

4-)Komik olacak ama benim yöntemim bilgisayar önüne vantilatörü dayayın işe yarayacaktır :)

5-)Başlat>Çalıştıra dxdiag yazıp entera tıklayın.En aşağıda pcnizin desteklediği directx sürümü yazar ki genellikle DirectX 9.0c'dir.En son güncellemesini indirin...

Bu kadar arkadaşlar bunları yaptım olmadı diyorsanız kendinize şu soruyu sorun evimde bir balkon var mı?Balkon bilgisayarınızı aşağıya atmakta size kolaylık sağlayacaktır :001_huh:

Teşekkürler qio :)

haahha süper ellerıne saglık bu arada evde 2 tane balkon var;)

he bu arada temp1 yanıyor 61 derece:)

eyw. saolasın anlatım için emeğe saygı :)

...

he bu arada temp1 yanıyor 61 derece:)
kardeşim o da bişey mi bnm işlemcimin 110 dereceyi gördüğünü bilirim .D snnki sabitlenebilir ama bir süre sonra daha da ısınacaktır sonuçta anakart bu...o yanrsa işin biger saten D:

Yorumlar için saolun beyler...

Süper Konu Teşekkürler :)

Bİr Şey deĞİl...

bir şey değil...

sen yaptın mı lan konuyu veriyon da xD

Temp 3 kırmızı 58 derece :)

arkadaşlar refreshlock falan var nette.size şunu söyliyeyim.pcnizin gücü yetiyorsa ve fps niz düşükse programla falan uğraşmayın işinize yaramaz...sorun pcdedir çözüm yolu arayın...

modlar ss koymamı mı bekliyorsunuz sizce yararlı değil mi =)

Sağolasın..

EYVALLAH millet...

Teşekkürler ganga :)
Faydalı konular paylaşıyorsun :)

EYVALLAH öyleyimdir :D

Geri