Hamsi Kuşu

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 kg. hamsi balığı
- 1 adet soğan
- 2 adet domates (Kabuğu soyulmuş, ince kıyılmış)
- ½ bağ maydanoz
- 2,5 su bardağı Ayçiçek Yağı
- Tuz
- Karabiber
- 3 adet yumurta (Çukur kaba konulup, çırpılmış)
- 1 su bardağı Un

Süre:25 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Bir kap içinde soğanı, domatesi, maydanozu iyice karıştırın. Avuç içine 3 balığı alın. Derileri içe gelecek şekilde açın.

Hazırladığınız malzemeden ceviz büyüklüğünde parçaları balıkların üzerlerine koyun. Malzemenin üzerine 3 balık daha koyun. Una bulayıp bir kenara bırakın.

Tavada ayçiçek yağını kızdırın. Unladığınız balıkları yumurtaya bulayıp, tavanın içine yerleştirin. Alt üst çevirerek kızartın. Yeşil salata yaprakları üzerinde servis yapın.
 
Geri
Üst