Kur'an'dan dualar

"Ey Rabbimiz (amellerin) hesap olunacagi gun beni ana-babami ve mu'minleri bagisla."
( Ibrahim- 4l )

"Rabbimiz, Bize tarafindan rahmet ver ve bize, su durumumuzdan kurtulacak yolu hazirla."
( Kehf- 10 )

"Rabbimiz, Biz iman ettik, oyleyse bize aci. Sen merhametlilerin en iyisisin."
( Mu'minun 109 )

"Rabbimiz, Cehennem azabini uzerimizden sav. Dogrusu onun azabi gelip gecici bir sey degildir."
( Furkan- 65 )

"0rasi cidden ne kotu bir ugrak, ne kotu bir konaktir."
( Furkan- 66 )

"Rabbimiz bize gozumuzu aydinlatacak esler ve zurriyetler bagisla ve bizi takva sahiplerine onder kil."
( Furkan-74 )

"Bizden tasayi gideren Allah'a hamdolsun. Dogrusu Rabbimiz cok bagislayan, cok nimet verendir."
( Fatir- 54 )

"Rabbimiz bizi ve iman ile daha once bizi gecmis din kardeslerimizi bagisla, kalplerimizde, iman edenlere karsi hic bir km birakma. Rabbimiz, Suphesiz ki sen cok sefkatli, cok merhametlisin."
( Hasr- 10 )

"Rabbimiz, Sana dayandik, sana yoneldik. Donus sanadir."
( Mumtehine-4 )

"Rabbimiz, Bizi inkar edenler icin bir fitne kilma bizi bagisla, Ey Rabbimiz, yegane galip ve hikmet sahibi ancak sensin."
( Mumtehine-5 )

"Ey Rabbimiz, Nurumuzu tamamla, bizi bagisla, cunku sen her seye kadirsin."
( Tahrim- 8 )

"Basima bu dert geldi. Sen, merhametlilerin en merhametlisisin."
( Enbiya- 83 )

"Senden baska hic bir tanri yoktur. Seni tenzih ederim. Gercekten ben (nefsine zulmeden) za1im1erden oldum."
( Enbiya- 87 )

"Rabbim beni yalniz birakma. Sen varislerin en hayirlisisin. (Her sey sonunda senindir.)
( Enbiya- 89 )

"Rabbim bagisla ve merhamet et. Sen merhametlilerin en iyisisin."
( Mu'minun- 118 )

"Bizi zalimler toplulugundan kurtaran Allah'a hamdolsun."
( Mu'minun- 28 )

"Rabbim beni yalanlamalarina karsilik bana yardimci ol."
( Mu'minun- 38 )

"Ey Rabbim, beni ve kardesimi bagisla, bizi merhametine kabul et. Zira sen merhametlilerin en merhametlisisin."
( Araf- 151 )

"Rabbim, kucuklugumde onlar beni nasil yetistirmislerse, sen de onlari esirge."
( Isra-24 )

"Rabbim girecegim yere durustlukle girmemi sagla cikacagim yerden de durustlukle cikmami sagla. Bana, tarafindan hakkiyla yardim edici bir kuvvet ver."
( Isra- 80 )

Geri