Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Sanayicileri 2010-2011 sezonunda Manisaspor’a büyük destek vererek Mercedes marka otobüs hediye ettiler.
[IMG]http://www.ajansspor.com/resimv3/manisaspor_otobus.jpg[/IMG]
Otobüsün anahtarı, 19 Ağustos Perşembe günü Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin Manisa protokolüne geleneksel olarak verdiği iftar yemeğinin ardından düzenlenen törenle MOSB Başkanı ve 2. Başkanımız Sait Cemal Türek tarafından Başkanımız Kenan Yaralı'ya teslim edildi.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Manisa protokolüne geleneksel olarak verdiği iftar yemeğini bu yıl MOSB bahçesinde düzenlendi.
MOSB Başkanı Sait Cemal Türek, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada yıllardan bu yana MOSB ile şehri kaynaştırmak ve bütünleştirmek amacıyla yaptıkları çalışmalardan çok olumlu sonuçlar alındığını ifade etti.
Türek, “Daha önceki günlerde söz verdiğimiz gibi MOSB Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi'ni önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmete başlamak üzere tamamlıyoruz. Bu konuda çok iddialıyız, Türkiye'nin en modern Teknik Lisesini Manisa'mıza 1 ay sonra hediye etmekten büyük heyecan duyuyoruz. İnşallah önümüzdeki ay okulumuzun eğitim ve öğretime başlaması amacıyla düzenlenecek töreni de hep birlikte yapacağız.” dedi.
“Diş kirası”
Konuşmasına Osmanlı döneminde şehirlerin ileri gelenleri Ramazan ayında eş, dost, akraba ve fakir fukaraya iftar sofraları düzenleyip ziyafetler vermelerini örnek gösteren Türek, iftar sofralarının en tatlı taraflarından birisi de davetlilere 'Diş kirası' adıyla verilen küçük hediyeler olduğunu dile getirdi.
İftara davet ettikleri zengin fakir herkese evden ayrılırlarken diş kirası olarak bir miktar para veya kıymetli bir eşyayı hediye verdiklerinden bahseden Türek, ''Bizde bu akşam birkaç Sanayici dostumun katkılarıyla, bu yıl tüm davetlilerimiz ile burada bulunamayıp da gönlü bizlerle olan tüm büyüklerimizi ve dostlarımızı memnun edebilecek sürpriz bir hediyeyi sunmaya karar verdik. Şehrimizin Süper Lig takımı Manisasporumuza 2011 model sıfır kilometre Mercedes marka otobüs armağan etmek istiyoruz.'' dedi.
MOSB seferber oldu
Otobüsün anahtarını, Başkanımız Kenan Yaralı'ya veren MOSB Başkanı ve 2. Başkanımız Sait Cemal Türek, otobüsün Vestel, Çukurova Şirketleri (Selkasan, Çukurova Kimya, Kaplamin), İndesit, Yonca Gıda, Egem Ambalaj ile kampanya fiyatlarında indirim uygulanmasında katkısı olan Egemer firmalarımızın katkılarıyla satın alındığını açıkladı.
Türek ''İnşallah bu otobüs takımımıza uğurlu gelir, bütün yolları hızla ve güvenle geçer. Yolunuz açık , golleriniz bol olsun. Hayırlı uğurlu olsun.'' dedi. Otobüsün anahtarını alan Başkanımız Kenan Yaralı ise tüm sanayicilere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
İftar yemeğine ve anahtar teslim törenine Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Semercioğlu, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Jandarma Alay Komutanı Albay Vural Erol, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Manisaspor Yönetim Kurulu ile sanayiciler katıldı.