Nvidia Ekran Kartun Fps NAsıl 100 Olur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alimxd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

alimxd

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
alimxd
Nvidia Ekran Kartun Fps NAsıl 100 Olur ?
neden Bole bir soru sordum cunku bu konu hakkında herkezın bılgıye ıhtayacı Nvidia ekran kartı olanlar bir çözüm üretsin herkez yararlansın

ßişey sorcam Fbs yüKSeK olunca ne oluy0R az olSa ne oluryoR süyLErmisin kaRdeŞLeRim

fps yüksek olunca pc 'n oyundayken kasmaz ve rahat bir şekilde oyarsın. hedef tuttuğun yere kolaylıkla gelebilir eğer fpsn az olursa sağa sole yada hareket ederken kasar ates ederseniz mermiler sağa sola gider ver seker. bölede bir noobtan geçilmez olur oyuncu bu yüzden her cs oyuncusu fps yi yüksek tutmaya çalışır umarım anlatabilmişimdir.;)

Göstereceğim ilk yöntem Lcd monitör kullanan arkadaşlarımız için değildir crt yani tüplü monitör kullanan ve 100 hz destekli monitörler içindir.Ayrıca ekran kartınızın nvdia olması gereklidir. çok kullanılan fx serisi 5500 5200 6600 gibi modellerde denenmiştir sürümü 83.62 dir.
Aşağıda download linki olan ekran kartı driveri nvdia nın quadro serisi için üretmiş oldugu driverin guru3d tarafından uyarlamasıdır.indirdiginiz driveri eski driverinizi kaldırdıktan sonra yada güncelliyerek kurun.Kurulum klasik standart next ve install şeklindedir kurulum bittikten ve makinanız tekrar açıldıktan sonra masaüstünde sağ tıklayarak nvdia control paneline giriniz ve aşağıda resimde gördüğünüz işlemi uygulayınız.Cs de kullandıgınız çözünürlügün değerini100 hz yapınız ben 800x600 kullandıgım için onu seçtim.Uygula diyip oyuna girdikten sonra fpx_max 100 komutunu yazmayı unutmayınız.Bu yöntemi uygularken lütfen göz sağlığınız ve görüntü kaliteniz için vertical synce yani dikey eş zamanlama ayarınızla oynamayınız.

Driver download [COLOR=#22229c]http://rapidshare.com/files/14583883...18362.rar.html[/COLOR]

4fpson1.jpg

Göstereceğim ikinci yöntem ise yine crt tipi monitör kullanan ama ekran kartı üst seviyede olup diğer oyunlardada yüksek performans sağlamak için güncel driver kullanıp yukarıdaki gibi 83.62 gibi eski bir driveri kullanmak istemeyen arkadaşlarımız içindir.Bu arkadaşlar kullandıkları şu anda 180 li seviyelerde olan driverlarda yukarıdaki resimdeki gibi bir panel bulamazlar bu yüzden bir arayüz programıya ekranlarının belirli çözünürlükleri için hz ayarlaması yapmaları gerekir.Programın adı RefreshLock tur.Hemen aşağıda download linkini bulabilirsiniz.(180 kb gibi düşük boyut)

Download: [COLOR=#22229c]http://rapidshare.com/files/22323737...hLock.rar.html[/COLOR]
Alternatif: [COLOR=#22229c]http://ultrashare.net/hosting/fl/7989c46edb/RefreshLock[/COLOR]

Kullanımı son derece basittir rar dan çıkardıgınız uygulamaya tıklayın.
Daha sonra on yazan yere tıklayın yine cs de kullandıgınız çözünürlügü bulun ve karşısıdaki değeri set to 100 yapın eğer cs 1.6 oynuyorsanı 32 bit değeri içinde aynı işlemi yapın.Burda unutmayınız ki refresh lock on olmalıdır yani enable şeklinde olmalıdır unutmayın.daha sonra uygulama açıkken oyuna girin yine fps_max 101 komutunu yazmayı unutmayın.

refresh.jpg

Göstereceğim üçüncü yöntem ise artık gittikçe yaygınlaşan lcd monitörler için.Lcd ler max 75hz de çalıştıgı için yukardaki işlemleri yapamazsınız.Yapacağız şey nvdia nın sitesine girip kartınıza uygun en güncel driveri kurmanızdır.Daha sonra masaüstünde sağ tıklayarak nvdia control paneline girin 3d ayarlarına girin ve aşağıdaki işlemleri yaparak verticali zorlama kapalı şekline getirin oyuna girdiginizde fps_max yazmayıda unutmayın.

Nvdia Güncel Driver Takibi [COLOR=#22229c]http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us[/COLOR] adresinden yapılabilir kartınızın serisine uygun seçimleri yapınız.

fps1.jpg

fps2.jpg

Son olarak net_graph 3 komutuyla fps nizi görebileceğinizi hatırlatıyım.İyi oyunlar.

eyw ilgin içinde benımkı bole degıl nvida ama bu ayrlar yok baska bı cozum

okuduysan arkadaşım arkası tüplü pc lerde dedim. flood yapmak qibi olmasın ama son msjm konuya iyi günler...

kardeşim pc Lcd ama Benım nvidia serisi ustekı degıl

tmm tmm adladım bb xd

arkadaş anlatmış bana gerek kalmamış :D

:S benımkınde ole ayarlar yok dıom anlamıosunuz

saol paylaşım için teşekkürler...

bişey değil :)

Kardes ekLe msn yapıyım cs.mechul@hot.. bnmkıde öleydı ayarlar deqısıktı yaptım bende

Geri