"Önemli" -Söz, Yazı Arşivi-

Okey'de beklenen son taş gibisin.Biliyorum beklemekle gelmezsin.
Zaten gelme ! Çünkü sen gelirsen ben biterim..

Sana rastladığım gün susuzdum, yalnızdım.
Bir çırpıda içtim gözlerini.''

“Hani derler ya ben sensiz yaşayamam diye,
İşte ben onlardan değilim,
Ben sensiz de yaşarım;
Ama seninle bir başka yaşarım...”

Nazım Hikmet

Oysa senden tek bir damla istemiştim;
Sana kocaman bir deniz sunmak için...

' K. Tazeoğlu '

"Kalbi kırdıktan sonra gelen özür, doyduktan sonra sofraya gelen tuz gibidir. ''İhtiyaç kalmaz.'' " * Pablo Neruda *

"Ne kadar yürürsen yürü; arkanda bıraktığın yol kadar güçlü, ve henüz yürümediğin yol kadar zayıfsın." [Boris Vian]

"Kaç lisan bilirsen bil; terk edilmeyi, yüreğine tercüme edemeyeceksin." [Ah Muhsin Ünlü]

Ve bazen en nefret ettiğim şarkının dilime dolanması gibisin;çok saçma.

"Bir insana sırrınızı verdiğinizde, özgürlüğünüzü de verirsiniz." [Elif Şafak]

Allah' diyen hayvanlara rastlıyoruz. şaşırmayın ! ben, 'seni seviyorum' diyenine bile rastladım. [Cemal Safi]

"Gökyüzü güneş de olsa. Sensiz karanlıktayım.." [Ümit Yaşar Oğuzcan]

"Sakın görünüşe aldanma; Görünüşte herkes insandır." [Louis Aragon]

"Yüz dilde seni seviyorum desen ne fayda. Bir dilde adam gibi sevmedikten sonra." [Turgut Uyar]

Seninle olmanın en güzel yanı ne biliyor musun? Elin elime değmeden, avuçlarımı terleten sıcaklığını taa içimde hissetmek... [Can Yücel]

Tek yanlı aşk kişiyi nasıl da aptallaştırıyor, nasıl unutmuşum senin bir başkasını sevdiğini... [Cemal Süreya]

İlk izlenim çok önemlidir. İlk iki dakika kocaman bir yüreği var sanırsın. Sonra bir ömür o yürekte, ilk iki dakikayı ararsın. [İlhan Berk]

Bu dünya için sıradan bir yalan olabilirsin. Ama belki de birisi için, onu hayata bağlayan tek gerçeksin! [Tolstoy]

Aşk, sabahlara kadar uyumamak değildi aslında. Her sabah uyandığında, yaşamaktan önce onun gelmesiydi aklına. [Can Yücel]

En eski ve en kısa kelimeler olan "evet" ve "hayır", konuşulurken en çok düşünülerek harcanması gereken kelimelerdir. [Pythagoras]

Arkamdan konuşmaya devam et. "Çünkü karşıma çıkacak kadar büyük değilsin." [Ernesto Che Guevara]

İnsanın en iyi yardımı kendi kendisine yaptığı yardımdır. [Goethe]

Geri