Özdeyişler , Vecizeler

YARIN Dün ile bugün yarın için birleşir.İNCİ ENGİNÜN-CUMHUR DÖN TÜRK EDEB-S:16

YARDIM Yardım, tıpkı çiçekler gibidir. Ne kadar tâze ise insanları o kadar memnun eder..>>>> Chilon <<<<

YARDIM İSTEMEK Yardıma gereksinimimiz olduğunu anlamak ve ya benimsemek, gerçekte güçlü olduğumuzun ve kendimize olan güvenin göstergesidir. SEMERKAND ŞUBAT 2003-S:34

YAS İman sahibi bir kadın için üç günden çok yas tutması uygun değildir. Ancak kocası için bunun izni 4 ay ve on gündür. SEMERK-EKİM 2002-S:55-HADİS

YAŞAM Geçmiş işlerin üzüntüsünü çekmek, kalmış işlerin terbini düşünmek, ömrünün bereketini giderir. (SEMERKAND KASIM 2010, S: 32)

YAŞAM Yaşam, yenilgiler ve zaferler arasında engebeli bir yoldur*. İDRİS ÖZYOL-GEÇ BULDUM TEZ YİTİRDİM-LANETLİ SINIF

YAŞAM Yaşam,sizi mutlu edecek şeyleri seçme işinden başka bir şey değildir.M. KIRCI

YAŞAM Yaşamlarını güzel yaşayan insanlar, öldükten sonra da arkalarında güzellikler bırakan insanlardır*. SEMERK-KASIM 2001-S:7

YAŞAM Yaşam bir dizi soru sorma ve yanıtlama işidir. ÖĞRETMENİM LÜTFEN BU KİTABI OKUR MUSUN-HASAN YILMAZ-S:41

YAŞAM Yaşam, senin eylemlerinin bir aynasıdır. ÖĞRETMENİM LÜTFEN BU KİTABI OKUR MUSUN-HASAN YILMAZ-S:44

YAŞAM Hayat bu kadar güzel olsaydı doğarken ağlamazdık

YAŞAM Hayat, yaşantı aramak değil, kendimizi aramaktır. C.PAVESE

YAŞAM "Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat diyoruz.

YAŞAM - ONUR Şerefle bitirilmesi gereken en ağır görev hayattır.. Bu nedenle bir lokma ekmek için şerefini ayaklar altına almaya, ) bir anlık zevk için namusunu lekelemeye, bir zamanlık mevki için ayak öpmeye, günlük menfaatlerin için faziletini karartmaya değmez

YAŞAMAK Yaşamak için kazanmak, kazanmak için çalışmak, çalışmak için de nefes alacağız.SEMERK-ARALIK-S:56

YAŞLILIK İnsanda hayallerin yerini anılar almaya başlamışsa, yaşlılık başlamış demektir. James Brewer

YAZAR Büyük yazarlar yeni sözcükler bulmaktan çok herkesin bildiği sözcüklerle yeni dünyalar oluştururlar*. MEHMET KAPLAN-DİL VE KÜLTÜR

YAZMAK Yazmak süreklilik isteyen bir iştir. SEMERKAND-NİSAN 2003-S:58

YEMEK Çok yemekle, anlayış ve zeka bir arada bulunmaz..Hz.Ali(r.a)

YENİLGİ - KORKU Yenileceğinden korkan daima yenilir. YILDIRIM BAYEZIT

Geri