Şair ve Yazarlardan, kesitler.

‎'Sana,senli masalımı anlatmamı ister misin?.Bir vardın,bir yoktun.-En çokyoktun!-.Evvel zamanların,şimdiki zamanlarımın kalburundan aktı gitti..Ve sen zamanla 'hiç' oldun.Küçük İskender

Yokluğunun hiç bir evresi yıkmadı beni, Şiirsel yalnızlığa bürünmedim ve gözlerimden iki damla yaş olarak dönmedi yanaklarıma hiç bir hatıran...Yine de ağlamazdım bakma...Çok güçlüydüm fakat, Kapının arkasında sanki içerdeymişsin gibi duran, Ayakkabıların olmasaydı (Ceyhun Yılmaz - Gelmedin Mi?)

Leyla ile Mecnun,Kerem ile Aslı,Yusuf ile Züleyha... benimle kim tanrım?benimle kim?

Geçip gitmiş günler, gelin rakı için sarhoş olun ıslıkla bir şeyler çalın geberiyorum...
Nazım Hikmet

Sözün yaradılışı Züleyha'nın yaradılışından evveldi. Adem, ki ona bütün isimler öğretildi. Yusuf'un kaderi Züleyha'ya tecelli. Züleyha'nın kaderi Yusuf'a tecelli. Kuyu. Zindan. Kuyu. Zindan. Önce çile arkasından ihsan. Züleyha vazgeçti mi maşukundan ? (Nazan Bekiroğlu

AR'MUT deyip geçmeyin onun ilk hecesi çoğu kişide yoktur. /K.İskender

oysa ki,
tükenmez düşlerim vardı benim
neye yazıldıysam, silindim

Gözlerini kapayıp yalnızlığına, öyle mi yazdın bu sözleri? Meğer ben harf harf yaşarmışım, koca bir kelime sanırken kendimi

her ışığa tuttuğum banknotta , insanlarında gerçekliğinin bu şekilde anlaşılamıyor olmasına şükrettiğimi hatırladım

Sevdiğim bütün yüzleri üst üste koyduğumda bile onun yüzü kadar güzel bişey çıkmıyordu ortaya

Gerçeğin gücüyle yaşadığım sürece kainatı bile fethedebilirim.
V for Vendetta

Çok vagonlu bir trende, her istasyonda yeniden başlayan çok seferli bir yolculuktur yalnızlık! Yalnızlık, sana gelirken yolları günlerin ardında bitirmek; senden giderken, yollarda “ömrümü” bitirmektir..

Hemen hemen her gün buraya gelip sade bir kahve istememe rağmen,bana hâlâ aynı soruyu soruyor."Ne alırdınız?" Biraz yalnızlık ve biraz da sessizlik alayım.
Getirirken dökmeyin,mutsuzluğum eksilir diyorum içimden.-

"Sade bir kahve lütfen"

Her insan kendi olması karşılığında topluma bir bedel öder. Az ya da çok ama mutlaka bir bedel... Kimse bedelsiz kendi olamaz. Bu bedel çoğu kez yalnızlıktır.....

Senin hep "Seni Seviyorum Ama .." ların vardı. Benimse "Ama Seni Seviyorum" larım ..

adımla nasıl berabersem öylece beraberiz
seninle her saat seninle her dakika seninle her saniye
gönlümüz mutluluğa inanmış olmanın gururuyla rahat
ATİLLA İLHAN

Alt yapısı olmayan bi şehir gibiyim..Ne zaman hüzünlensem gözlerimi su basıyor..Ve ne zaman seni düşünsem , kalbimin trafiği aksıyor..

O yılların içinde sen vardın , başkaları vardı.Hepiniz bir bir aldattınız beni , birer birer terkettiniz.Senden önce hiç kimseye git dememiştim.Ama hepsi gitti....

Değer Verdiğin
İnsanların Verdiğin Değere Layık Olmadıklarını Anlarsan, Sen Üzülme,
Bırak Layık Olamadıkları İçin Onlar Üzülsün ....

Görmedikçe senin gözlerinle evreni, göremiyorum ki
dünya gözüyle seni !..Hem ben sana bir şey söyleyim mi yavrum ; Ben aslinda
seni görmek filan değil..! Düpedüz ; Seni istiyorum... Can YÜCEL

Geri