Şair ve Yazarlardan, kesitler.

‎"Dünya üç beş bilgisizin elinde
Onlarca bütün bilgi kendilerinde
Üzülme eşek eşeği beğenir
Hayır var sana kötü demelerinde"

...-Ömer Hayyam-

İkimiz aynı kokardık sevgilim.Sadece oranları farklıydı

fuzuli ye sormuşlar sevmekmi daha güzel yoksa sevilmekmi o da sevmek demiş sebebini sorduklarında ise çünki hiç bir zaman sevildiğinden emin olamazsın demiş...FUZULİ...

Ancak zaaflarımızı seven bizi hakkıyla sever, meziyetlerimizi herkes zaten kabul eder.
Ahmet Hamdi TANPINAR

gözlerinden,"halbuki ömrümüzün sonuna kadar mutlu olabilirdik" düşüncesini okudum.

(dostoyevski- ezilenler)

Çok sahiplenmeden, çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,
Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...

Yaşamak : ümitli bir iştir, sevgilim, yaşamak : seni sevmek gibi ciddî bir iştir...
nazim hikmet-piraye icin yazilmis

Ne yormak istedim Seni,
Nede yormak kendimi
Çok çalıştım
Gitmeye de kalmaya da…
İkisi de aynı acı, ikiside rezil
......Daha öncede gitmiştim
Ama böyle kalarak değil
Böyle kalarak değil

CAN YÜCEL

Beni merak etme aynıyım, Parça parça bölünüp, Bitene kadar şiir oluyorum (C.Yılmaz)

farzedelim gözlerim haddinden iri ve ayaklarım tahta gibi..
ve yine farzedelim kafamdan hiç çıkarmadığım şapkam var ve upuzun bir burnum..
ama yemin ediyorum, Seni seviyorum..
bu doğru...

Benimle oynadın, bir tur yükseldin; aferin!
Şimdi git onla oyna. Ama yanarsan yine benden başlama..

[ Küçük İskender ]

Tanrı, kadınlara geçmişi ve geleceği, erkeklere ise yaşadığı günü armağan etti; kadınlar geniş bir zamana yayıldıkları için huzursuz

Bir dönmedolap gibidir kader çizgisi, bir iner, bir çıkar ve hep aynı yerde durur. Pençesinden kurtuluş yoktur."

Ayşe Kulin / Foto Sabah Resimleri

İnsan kendi kişiliğinde konuşurken çok az kendisidir, ona bir maske ver ve sana doğruyu söylesin...

Oscar Wilde

Ne gariptir ki toplum olarak,
Aklı yavaş olana değil de ayağı yavaş olana,

Kağıttan bir gemiye benzer devrim, kim bilir kaç Yunus görmüş, kaç DENİZ GEZMİŞ... Sunay Akın

Kendime onu düşünmeyi yasaklamıştım. Bu konuda oldukça katıydım. Tabii, arada kaçamak yaptığım oluyordu, sonuçta insandım.
Stephenie Meyer - Yeniay

Kendim deyince aklıma o sahipsiz sızı geliyor. Kendim deyince, sen artık yaşama, sen artık duygularını yitirdin, bir daha hiçbir zaman eskisi gibi sevemeyeceksin, diyen o ses geliyor aklıma... [Cezmi Ersöz ]

Çocukluğumda kıçımı başımı yere vurup, Ağlayarak anneme aldırdığım, Dış görünüşü güzel, İçi ise hep çürük çıkan elmalı şeker gibisin... Aranızdaki tek fark ; O Elmalı, Sen El/Malısın !.
murathan mungan

Yoksatıyordu aşk; stoklarla sınırlıydı.. Annem hep büyük beden alırdı.. -"seneye de giyersin her geçen gün büyüyorsun.." deyip.. Meğer ne haklıymışsn annem ! Günden güne gönlüm daha da büyüyor, dar geliyor aşk'lar.. Anne sen yama yapsan, genişletsen aşkı.. Ha bide ihanete pens atsan, daraltsan şöyle belden oturtmalı......İyice otursa "aşk" bedenime.. Daha şık durmaz mı sence de ? Cemal Süreya

Geri