Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Bazen alabileceğin en büyük intikam; affetmektir. Ve bazen karşındakine verebilecek en güzel cevap gülüp geçmektir.
Victor Hugo

Başkası düştümü çürük tahtaya basmasaydı deriz. Kendimiz düşünce, bastığımız tahtanın çürük olmasından şikayet ederiz.
Cenap Şehabettin

Bana odun diyen sevgilim haklısın. Çünkü senin için yanmamın başka bir açıklaması olamazdı...
Atakan Gülgar

Uzaklıklar sevenler için önemsizdir. Çünkü gerçek sevgiyi anlatan tek duygu; özlemektir.
William Butler

Bir insanın yaşayıp yaşamadığını anlamak istersen, nabzına değil onuruna bak, duruyorsa yaşıyordur.
Robin Sharma

Dediler ki: Gözden ırak olan gönülden de ırak olur.
Dedim ki: Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur..

Mevlana

“Aşk nasip işidir, hesap işi değil! Aşk adayıştır, arayış değil!
Sen adanmışsan ve yanmışsan bu uğurda, aşk seni bulmaya gelir!”

Hz.Mevlana

Ben seni nasıl incitebilirim? Ayağına bir öpücük kondurayım desem,
kirpiklerimin dikeni ayağına batar da rahatsız eder diye korkarım…

Şems-i Tebrizî..

Oysa “Allah sevdiğine kavuştursun.”
diyen hiç bir dilenciyi boş geçmemiştim ben…

Edip Cansever

Aşk Topuklarından Etine Kadar İşlemiş Bir Nasırdır.
Ya Canın Acıya Acıya Adım Atacaksın ya da Canını Acıta Acıta Söküp Atacaksın.Her İki Yolda da Tek Bir Gerçek Olacak….
Canın Çok Ama Çok Acıyacak..

[Hz. Mevlana]

Gülüşünde bir mana var saklayamazsın.. Kime niyet kime felaket bu aşk.. Anlayamazsın.. Acı çekmekten ödü kopuyor herkesin.. Oysa biraz da acıdır aşkın mayası.. Kaçınamazsın..

Yılmaz Erdoğan

Mevlana:

"Bir aşkı başka aşk söndürebilir. Aşkta ne yükseklik, ne alçaklık, ne de akıllılık ve akılsızlık vardır. Hafızlık, şeyhlik, müritlik yoktur. Sadece kepazelik, aşağılık ve rintlik vardır. İnsanın toprağını aşk şebnemi ile yoğurdukları için alemde yüzlerce fitne ve kargaşalık peyda olur. Aşkın yüzlerce neşteri, ruhun damarlarına sokuldu ve oradan gönül adı verilen bir damla aldı... Aşk öyle engin bir denizdir ki, ne kenarı vardır, ne de ucu bucağı."

Sen,
Mecnun kadar sevseydin
Ben,
Leylay'ı utandırmasını bilirdim..

O. Rıfat

'' Ben mutlu olmak istemiyorum,
Ben, seninle birlikte olmak istiyorum."

Woody Allen

Herşeye karşın herkes sevdiğini öldürür. Kimi bunu sert bakışıyla yapar, kimi de yüze gülen bir sözcükle, korkak kişi bunu bir öpücükle, cesur adam bir kılıçla…

Pestalozzi

Aşktan korkmak, yaşamdan korkmak demektir ve yaşamdan korkanlar şimdiden üç kez ölmüşlerdir.

Bertrand Russell

Lisânı ağızda olan değil lisânı gönülde olanlara yâr et bizi.
Tebessümü simâsında olan değil tebessümü gönülde olanlara kat bizi. Aşkı tende sananı değil, aşkı ruhunda can bilenlere arat bizi...

Hz. Mevlâna

Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma. Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda. Çarpsa da bir tokat gibi yüzüme; Her harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdim Söz verdim ben bu yüreğe Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim.

Hz Mevlâna...

Ey fâni sevgili! Sana yüklediğim mânâları sakın ola senmişsin gibi düşünme inan ki aldanırsın...Sen o anlamlarla sadece zâhirde varsın sen gönül dünyama yansıyandan ayrısın. Ben seviyorsam sen bahanesin asıl sevdiğim Hakk'tır (C.C) unutmayasın...

Hazreti Mevlâna...

Sen canımın içindesin canımsa senden habersiz... Dünya seninle dolu dünya senden habersiz... Gönlüm canım nasıl bulsun seni?Çünkü sen tümüyle gönüldesin... Gönülse senden habersiz...

Hz. Mevlâna

Geri