Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Güneşin, denizlerin, rüzgarların enerjisinden yararlanabiliriz.Ancak, insanoğlunun sevginin enerjisinden yararlanmayı öğrendiği gün, ateşin keşfedildiği gün kadar önemli olacak
Paulo Coelho

Kaybedecek daha fazla bir şeyim kalmadığında, bana her şeyi verdiler. ben olmayı bıraktığımda kendimi buldum. rezil olduğumda ve hala yürümeye devam ettiğimde kendi kaderimi seçmekte özgür olduğumu anladım. belki de bende yanlış olan bir şey var, bilmiyorum, belki evliliğim biterken bile anlamadığım bir düştü...
bütün bildiğim onsuz yaşayabildiğim halde hala onu yeniden görmek, birlikteyken hiç söyleyemediğim şeyleri söylemek istediğim: seni kendimden bile çok seviyorum. eğer bunu söyleyebilirsem o zaman kendimle barış içinde yaşamayı sürdürebilirim, çünkü bu aşk beni rehin aldı.

Paulo Coelho, Işığın Savaşçısının Elkitabı

Işığın savaşçısı asla acele etmez.
Zaman onun lehine işler;sabırsızlığını yenmeyi bilir, düşünmeden hareket etmekten kaçınır.
Ağır yürüyerek adımlarının ne kadar sağlam olduğunu görür.İnsanlık tarihinin bir dönüm noktasında rol aldığını ve dünyayı değiştirmeden önce kendisini değiştirmesi gerektiğini bilir. Bu yüzden, Lanza del Vasto'nun şu sözlerini hatırlar: 'Devrim yavaş yavaş yerleşir.'
Savaşçı meyveyi asla hamken koparmaz.

Paulo Coelho, Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum,Ağladım

"Yalnız içinde bulunduğun anı yaşamaya çalış.
Eskiyi anımsamak,bizden daha yaşlılara özgüdür."

Paulo Coelho, Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum,Ağladım

Acı çekmemek için, aşkı reddetmek gerekiyordu. Bu da hayattaki kötülükleri görmemek için kendi gözlerini çıkarmak gibi bir şeydi.

Paulo Coelho, Brida

Yukarıdaki bulutlara ya da aşağıdaki uçuruma bakarken, bu kadının hayatındaki en önemli şey olduğunu; onun bu kayaların, bu gökyüzünün, bu kışın varlığının tek anlamı olduğunu anladı. O yanında olmasa, cennetteki bütün melekler gönlünü almak için aşağı süzülse bile umursamazdı, o yanında olmasa Cennet'in hiçbir anlamı olmazdı.

Paulo Coelho, Veronika Ölmek İstiyor(Veronika Decide Morrer )

"Canımızı yakmanın bir sürü yolunu bulmuşuz", dedi, "ama en çok sevgi yoluyla yakıyoruz canımızı. Bazen bizi sevmeyen biri yüzünden, bazen bizi terk eden biri yüzünden, bazen de bizi bir türlü bırakmayan biri yüzünden hep acı çekiyoruz. Yalnızsak, kimse bizi istemediği için yalnızız; evliysek, evliliği köleliğe dönüştürüyoruz. Ne kadar korkunç!"

Paulo Coelho, Simyacı

Her gün birlikte olmak gereksinimi duymaksızın, insan her zaman yeni dostlar edinir. Papaz okulunda olduğu gibi, insan her zaman aynı insanları görürse, bunları yaşamının bir parçası saymaya başlar. İyi, ama bu kişiler de bu nedenle, yaşamımızı değiştirmeye kalkışırlar. Bizi görmek istedikleri gibi değilsek hoşnut olmazlar, canları sıkılır. Çünkü, efendim, herkes bizim nasıl yaşamamız gerektiğini elifi elifine bildiğine inanır.

Paulo Coelho, Hac

avcı neçe al bilse,
adığı ança yolbilir.(avcı ne kadar tuzak bilirse ayı da o kadar yol bilir)

kaşgarlı mahmud divan-ı lügat-it türk

"Aşk olunan bir şey değil, oluşturulan bir şey olmalıdır."

Üstün Dökmen -Küçük Şeyler 3 Yaşama Yerleşmek

"....Yaşamak , kelimelerin soyunmasıdır. Her biri kendince bir biçim ,kendince bir renk taşıyan o maskelerin her inişinde hayatımıza bir şeyler katılır; bazılarının katılması bir şeyler eksiltir bizden, bazılarının katılması bir şeyler ekler. Ahmet Altan/Kristal Denizalti

Belkide bir yetişkin olup yetişkinlerden beklenen bıcımde davranmaya başlandığımda düşlerimi kaybettim

ferrarisini satan bilge Robin S.Sharma

hayatını çekingen biri olarak yaşama dostum.Çık arenaya,eleştirileri unut,sana verilen günlerin armağanıyla özgürce ve büyük oyna.Hayat kısa,yıllar tıpkı sıcak kumsalda parmaklarının arasından akan kumlar gibi çabucak kayıp gidiyor.sen parıldamak,yeteneklerini gün ışığına çıkarmak için yaratılmışsın.Hayatta birtek .başarısızlık vardır ,o da denememektir...En büyük başarısızlık,en yüce oyunu oynamak istememek,seni ürküten yerlere doğru yürümemektir..."
Koza Kelebeği Bilmez-Robin Sharma

''Sadece büyük acılar çekenler mutluluğun anlamını bilirler.''

Siyah Lale

Alexandre Dumas

Onunki sadece hasret.İnsana duyulan aşk ölümlüdür..tıpkı beden gibi.Ölümsüz bir aşk için ölümsüz bir varlığı sevmek gerek.Hiç bir zaman senin olmayacak.Hiçbir zaman anlayamayacağın .Hiçbir zaman doyamayacağın.Hiçbir zaman kavuşamayacağın.Hiç bir zaman terk edemeyeceğin bir varlığı.''

AHMET ÜMİT/BABI ESRAR

Elif Şafak Araf :
ölü bebekler doğuran ve ölenlerin yasını bile tutmadan hemen yenilerine hamile kalan o herşeyi kapsayıcı , yutucu rahimdi zaman.

"Senin için ölürüm" dedi.
"Benim için zaten öldün" dedim.
Cesedini alıp çıktı

küçük iskender

-Sevgilim Olur musun? Dedi.
*Yaş`ça Büyüksün Dedim.
GözLerini çıkarıp önüme koydu.
"Şimdi Eşit olduk der gibi
Aşık oLdum ~

O kadar çok aşıktım ki O’na…
Tanışmak istedim.
Ne işle meşgulsün dedi
Ben her gün seni seviyorum dedim
Anlamadı.
V a z g e ç t i m !

Adam 'gitmeliyim' dedi
Kadın sustu !
Adam 'konuş' dedi.
Kadın cümlelerini içine kustu!
Adam kapıya yöneldi.
Kadın masaya tutundu !
'Evet gitmelisin' dedi.
-Giderken kapıyı açık bırak lütfen !
Arkandan ne kadar acı varsa toplanacak şimdi içeri.

Geri