Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Her akşam işçi babasından bisiklet bekleyen çocuk edasıyla bekledim gelmeyişini . İbrahim Tenekeci

Keşke güzelliğin o kadarda arzulanası bir şey olmadığını anlatabilseydi ona.
Güzelliğin sadece en yanlış erkekleri çeken bir mıknatıs olduğunuona söyleyebilseydi. Keşke güzel doğmamakla ne kadar şanslı olduğunu;çirkin kadınlara hem hemcinslerinin hem erkeklerin daha cömert davranacağını, hayatın daha kolay olacağını anl...atabilseydi…Elif Şafak/ BABA VE PİÇ.

İnsana duyulan aşk ölümlüdür..Tıpkı beden gibi.Ölümsüz bir aşk için ölümsüz bir varlığı sevmek gerek.Hiçbir zaman senin olmayacak.Hiçbir zaman anlayamayacağın.Hiçbir zaman doyamayacağın.Hiçbir zaman kavuşamayacağın.Hiçbir zaman terk edemeyeceğin bir varlığı..." Ahmet Ümit [Bab-ı Esrar]

Ne kusursuz insan ara, ne de insanda kusur.
Seveceksen öyle sev.
Birincisini zaten bulamazsın,
ikincisinde ise bulduğun her kusur, öğrendiğin her ayıp sahibini değil,
seni çirkinleştirir.
......Her ikisideseni mutsuz eder.
Birincisini bulamadığın için, ikincisini ise bulduğun için mutsuz olursun."

‎''ayakkabılarım yok diye ağlıyordum ta ki ayakları olmayan birini görene kadar'' paulo ceolho simyacı

Kimselerin
göremediği bir aşk tasarlamıştık seninle. Siyah beyaz televizyonların
arasındaki tek renkli televizyon olmak. Bizi izleyecekti bütün dünya,
öküzlerin trene bakışı gibi. Kalitesi bu coğrafyalarda bulunamayan,
ithal bir aşk. Fazla düş kurduk herhalde sevgilim, biraz Çin malıydın
...sanki? -Dedde-

Kanlı bıcaklı değil bu aşk; Zanlı ve yasaklı...Dönüşünün canı cehenneme! Yaramda gidişin saklı...-Okan Savcı-

Dünyanin nüfusu ikiye bölünüyorYarısı sen oluyorsun, yarısı ben...Sonra ikimiz bir bütün oluyoruz,Kimseye sezdirmeden.. -Özdemir Asaf-

son umutlarım bile elimden alındığında, “Ben zaten bunu bekliyordum,” demeyi gördüm...
cezmi ersoz

Bebekler bir şeyi elde edemediğinde hep ağlarlar ya hani.. Sanırım bu bütün bebeklerde böyle.. Zira Göz/bebeklerim bile seni görmediğinde, başlıyor ağlamaya.. Gel de sustur artık şunları... Yasin Semiz

o bir gün karşıma çıkacak, diye önüme gelen imkânları ve hazları elimin tersiyle itip onu sonsuz bir sabırla bekleyişimden habersizdir o...

Yine gülsem diyorum hayatın en ciddi yanına. Umursamadan sersem umutlarımı, ki umudum olsa!

Unuttuğum olsa!..

Kahraman Tazeoğlu

Kapımı
çalarsan bir gün, Eşikteki ayakkabılara aldanıp, Evimin içini kalabalık
sanma.. Atmaya kıyamayan annem,... Bütün ayakkabılarımı dizmiş
yalnızlığıma..Sunay Akın

Yalan zekâ işidir. Dürüstlük ise cesaret. Eğer zekân yetmiyorsa yalan söylemeye, cesaretini kullanıp dürüst olmayı dene.

Victor HUGO

Üzülüyorsan, bir kutlu teselli kapısının önünde bekletiliyorsun demektir..Gözlerini kaldır vefasız dünyanın eşiğinden..Gönlünün elinden çıkar sebeplerin boş avuntularını..Umudunu kes sahte doymalardan..Yüreğini küstür coşkulardan..Kapı açıldı açılıyor demektir..ÜZÜLME...Üzülme! Kaldır yüzünü yerden..Omuzlarından sarsıp... kendine getirmek istiyor seni Sevgili "Rabbin sana küsmedi ki"..Gözlerinin içine içine bak sevdiklerinin.."Rabbin seni unutup yalnız bırakmadı ki"..

Senai Demirci

Bir filmin sonunu önceden bilmek
gibi bir boşluğu gerisin geri
dönmek
başımı dayayacağım omuzlara mayın döşemişler K.İ

Gönlüm dilime
dargın, dilim gönlüme... Gönlüm duygularını anlatamadığı için kızarken
dilime... Dilim anlatamayacağı şeyleri düşündüğü için kızıyor gönlüme...
Mevlana

Zor ise sev fakat sevmiyorsa zorlama.Unutma ki;Senin için başkasını terk eden, Başkası içinde seni terkeder.

MEVLANA

Sen mi geldin?
Hoş geldin ,
Nerelerdeydin?
Tam da içimde bittiğin zamana denk geldin...
(Can Yücel)

Görkemle büyük denizlerdeki yalnız kuşları
ve yıllardır bütün yalnızlıkları okuyorum da kuş olsun, insan olsun
Yalnızlık sevmesini bilmeyenlerin icadı..."
'Edip Cansever'

Geri