Atatürk Diyorki :

Benim Türk milletine Türk cemiyetine Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir siz onları tamamlayacaksınız. Siz de sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz.

Medeni olmayan insanlar medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.

● "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

● Bütün ümidim gençliktedir..

● Ordularımızın kazandığı zafer sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı... Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız.

● Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

● Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan halkını esir eden içerdeki cephenin suskunluğudur.

Mustafa%20Kemal%20Ataturk%20Resimleri%20(17).jpg

Cumhuriyet sizden "fikri hür vicdanı hür irfanı hür" nesiller ister.

Erzurum Kongresinden bir metin ...:
En son olarak isteğim şudur ki istekleri gerçekleştiren Yüce Allah Sevgili Peygamberi hürmetine bu kutsal vatanın sahibi ve savunucusu Diyanet-i Celile-i Ahmediye'nin kıyamet gününe kadar sadık koruyucusu olan soylu milletimize Saltanat mak***** ve yüce hilâfeti sağlam ve kutsal değerlerimizi düşünmekle sorumlu olan heyetimize başarılar buyursun!.... Amin.

biR uLuS Sanat ve SanatçıDan yokSunsa Tam biR yaşama sahip oLamaz....

Millî egemenlik uğrunda canımı vermek benim için vicdan ve namus borcu olsun

" Türk milleti ve Cumhuriyeti ayrilmaz bir bütündür "

Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım.

Zafer "Zafer benimdir" diyebilenindir. Başarı ise "Başaracağım" diye başlayarak sonunda "Başardım" diyebilenindir.

Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener.
Bir ulus sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.
Bugün vatanımızda bir milli kudret varsa o cereyan felaketlerden ders alan ulusun kalp ve dimağından doğmuştur.
Milli sınırlar içinde bulunan yurt parçaları bir bütündür; birbirinden ayrılamaz.

Cumhuriyet düşüncesi hür anlayışı hür vicdanı hür nesiller . ister.
Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu devam ettirecek sizlersiniz.
Cumhuriyet düşüncede bilgide sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister.
Cumhuriyet demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan onlardan esirlik soysuzluk dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur.
Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur.
Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz.
Cumhuriyet fazilettir.

Kendiniz için değil bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.
Denebilir ki hiçbir şeye muhtaç değiliz yalnız bir tek şeye ihtiyacımız var: Çalışkan olmak! Servet ve onun doğal sonucu olan rahat yaşamak ve mutluluk yalnız ve ancak çalışanların hakkıdır. . Yaşamak demek çalışmak demektir.
Türk öğün çalış güven.

Türk milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda durmadan yılmadan ilerlemektir.
Medeniyet yolunda başarı yenileşmeye bağlıdır.
İnkılap Türk ulusunun son asırlarda geri bırakılmış kurumlarını yıkarak yerlerine ulusun en yüksek uygarlık düzeyine ilerlemesini sağlayacak yeni kurumlar koymaktır.
Türk milletinin son yıllarda gösterdiği harikaların yaptığı siyasi ve sosyal inkılapların gerçek sahibi kendisidir.
Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.

Geri