Atatürk Diyorki :

Milli sınırlar içinde bulunan yurt parçaları bir bütündür; birbirinden ayrılamaz.

Eğitimdir ki bir milleti ya özgür bağımsız şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.

Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler şiddetle top ve tüfekle öldürülemez

lusal egemenlik öyle bir nurdur ki onun karşısında zincirler erir taç ve tahtlar yanar mahvolur.
İnsaf ve merhamet dilenmekle millet işleri görülemez; millet ve devletin şeref ve bağımsızlığı elde edilemez insaf ve merhamet dilenmek gibi bir kural yoktur. Türk milleti ve Türkiye'nin çocukları bunu bir an akıldan çıkarmamalıdır.

Medeni olmayan insanlar medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. !!!

“Ben size hiçbir dogma hiçbir değişmez kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.”
Mustafa Kemal ATATÜRK

"Umumi kurtuluşu gene umumi gayret temin eder ve bir millet bir toplum yalnız bir ferdin gayretiyle bir adım bile atamaz. "

Milletimiz her güçlük ve zorluk karşısında durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir. Büyük Türk Milletinin bu yoldaki hızını her vasıtayla arttırmaya çalışmak bizim hepimizin en kutlu vazifemizdir.

"İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça öteki yarısı göklere yükselebilsin?"

(Mustafa Kemal Atatürk)

"Bu memleket tarihte Türk'tü bugün de Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır."

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok.Cesuruzzekiyiz
çalışkanızyüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

`Tarihi yaşadığımız gibi yazdıkfakat geleceği cumhuriyete inananlaraonu
koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır.´

"Ey kahraman Türk kadını Sen yerde sürüklenmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."

`Türk kuvvet ve zekasının yenmediği ve yenemeyeceği güçlük yoktur.´

"Din ve mezhep hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz. "

`Bilelim kimilli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar´

Her Türk ferdinin son nefesi Türk milletinin nefesinin sönmeyeceğini onun ebedî olduğunu göstermelidir. "

`İstiklalistikbalhürriyetherşey adaletle kaimdir!´

"Öğrenci her ne yaşta olursa olsun onlara geleceğin büyükleri gözüyle bakılmalı ve öyle muamele edilmelidir."

`Hiçbir zafer amaç değildir. Zafer ancak kendisinden daha büyük bir
amacı elde etmek için belli başlı bir vasıtadır.´

Geri