Ayet ve hadis paylaşımlarımız..!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SpoinieN-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh"

Enes radıyallahu anh´ın söylediğine göre:
Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem, kendisine ikrâm edilen güzel kokuyu geri çevirmezdi
Selmân-i Fârisî´nin söylediğine göre ise,
Cuma namazına gidenin güzel koku sürünmesini tavsiye ederdi
*Buhârî, Cum´a 6, 19, Hibe 9, Libâs 80*
Şüphesiz cehennem, bir gözetleme yeridir; azgınlar için, içinde çağlar boyu kalacakları bir dönüş yeridir
*NEBE Suresi 23*

Müslüman, kardeşinin pazarlığı üzerine pazarlık yapmasın
*Müslim, Büyu 9*
“Allah, çocuk edindi” dediler O, bundan uzaktır Hayır! Göklerdeki ve yerdeki her şey Allah’ındır Hepsi O’na boyun eğmiştir
*BAKARA Suresi 116*

Ben sizin görmediğinizi görür, işitmediğinizi işitirim Nitekim sema uğuldadı, uğuldamak da ona hak oldu Semada dört parmak sığacak kadar boş bir yer yoktur, her tarafta Allah'a secde için alnını koymuş bir melek vardır Allah'a yemin olsun, benim bildiğimi siz bilse idiniz az güler, çok ağlardınız, yataklarda kadınlarla telezzüz etmezdiniz, yollara, çöllere dökülür, (belanızı defetmesi için) Allah'a yalvar yakar olurdunuz
*Tirmizi, Zühd 9*
Onlar cimrilik edip insanlara da cimriliği emreden kimselerdir Kim yüz çevirirse bilsin ki şüphesiz Allah ganîdir, zengindir, övülmeye lâyıktır
*HADÎD Suresi 24*

Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh"

Hz Bilal (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyudular ki:"Size geceleyin kalkmayı tavsiye ederim Çünkü o, sizden önce yaşayan salihlerin âdetidir; Rabbinize yakınlık (vesîlesi)dir; günahlardan koruyucudur; kötülüklere kefarettir, bedenden hastalığı kovucudur"
Tirmizî, Da'avât 112, (3543, 3544)
&
Hz Ebu Hüreyre (radıyallalhu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdularki: "Allah, geceleyin kalkıp namaz kılan ve hanımını da uyandıran, hanımı imtina ettiği taktirde yüzüne su döken kula rahmetini bol kılsın Allah, geceleyin kalkıp namaz kılan, kocasını da uyandıran, kocası imtina edince yüzüne su döken kadına da rahmetini bol kılsın''
Ebu Dâvud, Salât 307, (1308); Nesâî, Kıyamu'l-Leyl 5, (3, 205)
sadakaResulullah
O, göklerin, yerin ve aralarındakilerin Rabbidir O halde, O'na ibadet et ve O'na ibadet etmekte sabırlı ol Hiç sen Allah'ın ismini taşıyan başka birini bilir misin?
*MERYEM Suresi 65*

Haberiniz olsun, ben rükü ve secde halinde Kuran okumaktan men edildim Öyleyse rüküda Rabb Teala'yı tazim edin, secdede ise dua etmeye gayret edin, (zira secdede iken yaptığınız dua) icabet edilmeye layıktır
*Ebu Davud, Salat 152*
Hayır, (öğüt almazlar) Aya, çekilip gittiğinde geceye, aydınlandığında sabaha andolsun ki o (cehennem) insan için; içinizden ileri geçmek yahut geri kalmak isteyenler için uyarıcı olarak elbette en büyük bir şeydir
*MÜDDESSİR Suresi 32-37*

Kime dua kapışı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir Allah'a taleb edilen (dünyevi şeylerden) Allah'ın en çok sevdiği afiyettir Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır Kazayı sadece dua geri çevirir Öyle ise sizlere dua etmek gerekir
*Tirmizi, Da'avat 112*
Onlara, “Önünüzde ve arkanızda olan şeylerden (dünya ve ahirette göreceğiniz azaplardan) sakının ki size merhamet edilsin” denildiğinde yüz çevirirler
*YÂSÎN Suresi 45*

Bir gün Resûlüllah´ın huzurundan bir adam geçti, yanında oturanlardan birine: "Şu geçen hakkında ne dersin?" buyurdu O da: "Eşraftan birisidir Vallahi kız isterse kendisine verilmeye, birşey hakkında konuşsa dinlenilmeye çok lâyıktır," cevabını verdi Resûlüllah (sav) sustu Bir müddet sonra bir başkası geçti Bu sefer yine: "Ya bunun hakkında ne dersin?" buyurdu Adam cevap verdi: "Ya Resûlâllah, bu, Müslümanların fakirlerinden biridir Kız istese reddedilmeye, birşey hakkında şefaat etse kabûl olunmamaya ve konuştuğu vakit sözü dinlenmemeye lâyıktır" Bunun üzerine Hazret-i Resûlüllah şöyle buyurdu: "Bu, yeryüzü dolusunca öbüründen hayırlıdır"
*Buhari*
Allah, iman edip salih ameller işleyenlerin dualarına karşılık verir; lütfundan onlara fazlasını da verir Kâfirler için ise çetin bir azap vardır
*ŞÛRÂ Suresi 26*

Sana günah olarak, husumeti devam ettirmen yeterlidir (çünkü bu, gıybete kapı açar)
*Tirmizi, 1995*
O gün insanlar amellerinin kendilerine gösterilmesi için bölük bölük kabirlerinden çıkacaklardır
*ZİLZÂL Suresi 6*

peygamberimiz (SSV)şöyle buyurmuş BİR KİŞİNİN YEDİYİ İKİ KİŞİYE İKİ KİŞİNİN Kİ DÖRT KİŞİYE DÖRT KİŞİNİNKİDE SEKİZ KİŞİYE YETER O HALDE YEMEKLERİNİZİ TOPLU YİYİN BUYURMUŞ

Kıyamet günü bir adam getirilip ateşe atılır Karnındaki barsakları dışarı çıkar Onları, eşeğin değirmen taşını dönderdigi gibi dönderir Derken, cehennem ahalisi etrafında toplanır ve: "Ey fülan, sen dünyada iken (bize) ma'rufu emderip, münkerden nehyetmiyor muydun?" derler O: "Evet, ma'rufu emrederdim ama kendim yapmazdım, münkeri yasaklardım ama kendim yapardım" diye cevap verir

Müslim, Zühd 61Kabirler, sahiplerine karanlıkla doludur Allah, onlar için kıldığınız namazla kabirleri onlara aydınlatır

Müslim, 956

“Müslümanlıkta iyi bir çığır açan kimseye, açtığı bu çığırın sevabı verileceği gibi, o yolda gidenlerin sevabı da verilir Bununla beraber onların sevabı eksilmez Müslümanlıkta kötü bir çığır açan kimseye de açtığı çığırın günâhı yükletildiği gibi, o yoldan gidenlerin günâhı da onlarınki eksilmeksizin ona yüklenecektir”
(Müslim)

Öyle bir zaman gelir ki, kişi sabah mü'min olarak kalkar, akşama kafir olarak ulaşır Ancak Allah'ın iman ve tevhid ilmiyle kendilerini ihya ettiği kimseler, bu durumun dışındadır
*Darimi 197*
(Lokmân, öğütlerine şöyle devam etti : “Yavrum! Şüphesiz yapılan iş bir hardal tanesi ağırlığında olsa ve bir kayanın içinde, yahut göklerde ya da yerin içinde bile olsa, Allah onu çıkarır getirir Çünkü Allah, en gizli şeyleri bilendir, (her şeyden) hakkıyla haberdar olandır”
*Lokman Suresi 16*

İnsanda bulunan en şerli şey aşırı cimrilik ve şiddetli korkudur
*Ebu Davud, 2511*
Ve bir şey hakkında, «Ben bunu elbette ki, yarın yapacağım,» deme Ancak Allah Teâlâ dileyecek olursa (yapacağım)» de Ve unuttuğun vakit Rabbini zikret ve de ki: «Umulur ki, Rabbim beni bundan daha yakın bir dosdoğru hayra (bir muvaffakiyete) eriştirir»
*Kehf Suresi 23-24*

Allah Teala hazretleri bir kulun hayrını diledi mi ölümünden önce salih amel işlemede muvaffak kılar
*Tirmizi, 2134*
O gün insanlar: «Ey Rabbimiz! Bizden azabı kaldır Artık biz inanıyoruz» derler
*DUHÂN 12*

Her peygamberin, Allah Teala'dan bir dileği vardı ve Allah indinde icabet ve kabul olundu Fakat ben duamı kıyamet gününde ümmetime şefaate tahsis ve tehir ettim
*Buhari*
Şüphesiz ki bu şeytanlar onları yoldan çıkarırlar Onlar da kendilerinin doğru yolda olduklarını sanırlar
*Zuhruf Suresi 37*

Çocuklarınızı şu 3 sevgiyle terbiye ediniz: Peygamberin sevgisi; Onun ehl-i beytinin sevgisi; Kur’an okumak (sevgisi)
*Deylemi*
Orada nereye baksan bir nimet ve pek büyük bir mülk görürsün
*İNSÂN Suresi 20*

Hasta ziyaretinde bulunan kimse, ziyaretten dönünceye kadar cennet meyveleri arasındadır
*Müslim*

Gerçek şu ki, insan kendini kendine yeterli görerek azar Kuşkusuz dönüş Rabbinedir
*Alak Suresi 6-8*

Allah'a duayı, size icabet edeceğinden emin olarak yapın
*Tirmizi*
O azabı vadilerine doğru yayılan bir bulut olarak gördüklerinde, “Bu, bize yağmur getiren bir buluttur” dediler Hûd, “Hayır, o sizin acele gelmesini istediğiniz şeydir İçinde elem dolu azabın bulunduğu bir rüzgârdır” dedi
*AHKAF Suresi 24*

Ruhlar toplanmış cemaatler (gibidir) Onlardan birbiriyle (önceden) tanışanlar kaynaşır, tanışmayanlar ayrılırlar
*Buhari, Enbiya 2*
Ey Rabbimiz, ben çocuklarımdan bir kısmım senin Beyti Haram'ının yanında, ekin bitmez bir vadiye yerleştirdim Ey Rabbimiz, namaz kılsınlar diye; bundan böyle insanlardan bir kısminin gönüllerim onlara doğru akit ve ortan bazı ürünlerden rızıklarıdır; umulur ki şükrederler
*İBRÂHİM Suresi 37*

Geri