Şair ve Yazarlardan, kesitler.

Gökten kafana ne yağarsa yağsın asla küfretmeyeceksin.Buna yağmur da dahil.
Yukarıdan üzerine ne düşerse düşsün,kabulün olmalı.Sağanak ne kadar şiddetli,tipi ne denli dondurucu olursa olsun,bulutların biz aşağıdakilere reva gördüklerine sövemessin.Böyledir bu düzen.Bunu herkes bilir
.
E.Şafak/Baba ve Çip

''En koyu yalnızlık bile bir tanığa ihtiyaç duyar'' demiş Cemal Süreyya günlüğünde...
Peki yıllarca beklemiş bir kahkahanın,nice dertlerden sonra ferahlamış bir kalbin,çalışa çalışa nasır tutmuş
sevinçli parmaklarında birer tanığa ihtiyacı yokmu?
Ya da şöyle sorayımadece ve sadece ''kötü gün dostu'' olmak ta birazda dostlarımızın acılarına tanıklık
etmenin verdiği karanlık bir lezzetmi var?

A.Ş.K neyin kısaltması / Tuna KİREMİTÇİ

Sevdiğin şehirde olmak gibiydi onun yanında olmak.. Orada doğmamış bile olsan orada yaşamayı ve orada ölmeyi istediğin şehirde gezmek gibiydi.. En güsel sokaklar onundu, en sevimli dükkanlar, en parlak ışıklar, hepsi o şehirdeydi başka hiç bir yerde gün batımı insanı böle büyülemezdi. Kimsenin bakışlarının böyle içine işleyemeyeceği gibi..

Elinin üzerine damlayan yaşların yağmur olduğunu sandı ama yağmurun yanaklarında neden tuzlu izler bıraktığını hiç düşünmedi..

Aşka Şeytan Karışır / Hande ALTAYLI

"Güzel kalan yaralar vardır... Sen de benim bazen zamansız bir dokunuş, bazense mevsimsiz bir yağmurla sızlayan ama hep güzel kalan yaramsın... Ne benzetme ama..."

Kürşat Başar "Sen Olsaydın Yapmazdın Biliyorum"

"Bitti! Her bitiş yeni bir başlangıcın fragmanıydı! Aramızdaki sıradağlar gibi duran aşılmaz engel "Biz arkadaşız..." diye başlayan o çocukça masal değil, gözü dönmüş psikiyatristlerin yazdıkları ufacık bir kağıt parçasıydı: "Şizofrenik septomlar..."diye başlayan ve "...gözlem altında tutulmalı!"emir kipiyle noktalanan!"

Rahmi Vidinlioğlu - Şizofreni yalnız oynanmaz

Komiser, -Yaptık, dedi, seni şehir meclisine üye yaptık. Hadi kardeşim, in aşağı da arkadaşlarını bekletme!..
- İnmem! Belediye başkanı yapın ineyim!
İhtiyar, -Gördünüz mü, dedi, vaktiyle gerekti. Şimdi hiç inmez.
Ter içinde kalan itfaiye komutanı, -Yani belediye başkanı yaparsak ne olur, dedi, yapalım. Sonra iki elini ağzına boru yapıp yukarı seslendi: -İn kardeşim!.. Seni belediye başkanı yaptık, in de görevine başla!
Deli göbek atarak, -İnmem, dedi, bir deliyi belediye başkanı yapanların arasında benim ne işim var? İnmem!
-Peki, ne istiyorsun? -Bakan yaparsanız inerim!

Aziz Nesin - Damda Deli Var

"Gözbebeği:
İnsanlarda yuvarlak, hayvanların çoğunda ise dikine elips biçiminde olan gözbebeğinin çapı, irise gelen ışığın miktarına göre değişir.
Karanlık ve uzaklık büyütür gözbebeğini; aydınlık ve yakınlık küçültür.
Yani bu kararsız çember, ışık varsa küçülür, ışık yoksa büyür.
Yakına bakarken de küçüldüğüne göre, yakın olan aydınlıktır, aydınlıktadır.
Uzağın payına karanlık düşer.
Zaten karanlığı kimse yakınında görmek istemez.

Aşık olunca da büyür gözbebeği; demek ki âşık olunan hep uzaktadır.
Aradaki mesafenin verdiği acıyı azaltmak için, maşuka gözbebeğim! diye hitap edilir."

Elif Şafak- Mahrem

Tanımlar istiyorlar sizden, sonradan aynı tanımlarla canınıza okumak için. Tanımlarınız yoksa, bu sefer konuşturmuyorlar sizi. "Tanımlar veremeyen insan saçmalar" diyorlar. "Saçmalarla ugraşamayız." "Kimseye saçmalama hürriyeti veremeyiz." "Mantıksızlık hürriyeti veremeyiz." Tanımları verince de herkes, daha önceden ke...ndisi için kazılmış olan çukura düşüyor. Başkaları için de tanımlar istiyorlar sizden. Başkalarının işine karıştırıyorlar sizi ZoRLa. Başkalarının da size karışması için yolu açıyorsunuz böylece. "Bugün neden düşüncelisiniz?" diyorlar. Düşüncelerinizin içine kadar sokuluyorlar. Mantığı ortadan kaldırmadan, bu gidişe bir son vermek, kötülüğe direnmekten vazgeçmek ve gerçek hürriyeti tanımak imkansız."

Oğuz Atay / Düşüncelerim

Bu bir cümledir. Fakat isterse dize de olabilir, özlü söz de.
İnsan da böyledir. Ne isterse olabilir, hatta insan bile olabilir.

Sf.43

Ben bu kendimden şikayetçiyim..
Rabbim, beni üzdüğün için
Senden özür dilerim.

Son Niyetine / Sf.49

Uçuş Denemeleri ~ İbrahim Tenekeci

öpüyorum gülüşünün bütün kıyılarını"

korkma ben varım - s.303

Kendiyle ne yapacaklarını bilmiyorlar; bu yüzden başkasının mutsuzluğunun resmini yapıyorlar duvara: her zaman başkalarına muhtaçlar! Bağışlayın dostlarım, duvara kendi mutluluğumun resmini yapacak cesaretim var.

Nietzsche - Şen Bilim / 56 * Izdırap Arzusu

O bir gölgenin ağırlığıyla bakıyor / Sıktıkça uzuyor boynu. / Ve dönmeliyim diyor /
Çocukluğumun ürkek havuz kuşlarına. / Belki yanlış yaptım diyor, /
Dili benim olmayan hayatı anlamakla. / Bir yangın görmüştür belki / O bildiği hayata koşan.

Bejan Matur / Tanrı Görmesin Harflerimi / Syf: 39

- Ona neden inandin?
+ Cünkü sevince aptallarin hayalgücü genisler.

Mehmet Eroglu - Kusma Kulübü

Herhalde seni kaybedersem Robinson gibi biri olurum. Hatta ondan daha fazla Robinson olurdum cünkü en azindan onun bir adasi ve Cuma'si vardi. Yine onu o adadan kurtarip bütün basindan gecenleri düse ceviren bir gemisi de vardi.
"Ya hep ya hic" sözü ne kadar büyük bir söz. Sen de ya benimsin ya degilsin. Benimsen eger hic mesele yok hersey yolunda demektir. Ama benim degilsen hicbir sey yok demektir. Farkindayim bir insana böylesine baglanmak bayaligin da ötesi bir sey iste bu yüzden aklima bu düsünce geldiginde durmadan bir korku cöküyor yüregime..

Franz Kafka/Milena'ya Mektuplar

"Senin buraya gelmenin sebebi sadece bizim 'Gel' dememiz değil, ayrıca onların sana 'Git' demeleri. Hiç kimseye 'kötüdür' deme. Aslında onlar, bilmeden iyilik eden insanlardır."

Suskunlar - İhsan Oktay Anar

Anlatabilsem sende neler gördüğümü, kimse inanmaz hayal derdi..
Bilselerdi sende neler gördüğümü, yıllarca hayal görmek isterlerdi. .

Murathan Mungan

Karşıdan Karşıya Geçer Gibi Sev Beni ; Önce Bana Sonra Bana Sonra Yine Bana Bak.

Cemal Süreya.

Tek ihtiyacım neydi biliyor musun?
- Bir papatya yaprağı daha..
*E. Cansever

"Beklenen hep geç geliyor.
Geldiği zaman da insan başka yerlerde oluyor.."
*Oğuz Atay

Mutluyum diyorum aşık mısın diyorlar.
Mutluluğu aşkla bağdaştırmak ne kadar yanlış.
- Aşkın mutluluk getirdiği nerede görülmüş?
*Pucca

Geri