Her Telden '' Yazarı Bilinmeyen Sözler '' Part "4"

Yitirdim umut kırıntılarımı
Sevgimi, neşemi, bütün varımı
çaresiz bir yokluğun içindeyim
Gömdüm içime ıykıntılarımı
Arıyor bir yarım öbür yarımı

Özgürlük...
peki insanı özgür kılan nedir
biliyor musun?" "nedir?"
"İrade. İnsanın kendi iradesi.
İrade, iktidarı getirir,
ki bu özgürlükten bile iyidir.
İstemesini bilirsen
hem özgür olursun,
hem de hükmedersin."

Her düşünce aşka teğet geçiyor
Tanığı çizgiler var olduğumuzun
Bir aşk çizgisi var her şeyden önce
Bütün yollar aşktan geçiyor, görüyor musun?

Bana bunu yapmayacaktın
Böyle bir hançerle ıykmayacaktın beni
Bir ihanetin adresi olmamalıydı ayak izlerin
Yoksa ben mi yanlış tanıdım seni?
Yoksa hep böyle kirli miydi senin denizlerin?

havada tuz tadı mı var dedim, boynumu kokladı ....

Genellikle yaşamın en güzel bölümleri hemen hiç bir şey yapmadığınız anlardır.Vaktinizi tümüyle ense yaparak geçirirsiniz.Her şeyin anlamsız olduğunu farkettiğiniz zaman, bunun ayrımına varmış olmanız yaşamınızı anlamsız olmaktan kurtarır aslında.Ne demek istediğimi anlıyor musunuz?Benimkisi iyimser kötümserlik.

akşam olmuş, ya da akşammış gibi ışık, uyandığım saat kaç, ne gereksiz şimdi saat soran bir yatak arkadaşı, yetişeceğimiz yerleri unuttun ya sabaha kadar, kol kola iken bırak yarını der gibiydik. ya zaman akmakta idi, ya akmakta idi

'Kendi sınırsızlığım içinde yalnız kalmaktan korkuyordum ve bir insanın sınırlarına gereksinmem vardı. Oysa şimdi kendi sınırsızlığım içinde, yaşamı her zamankinden daha derin algıladığıma göre, bundan sonra hiç korkmamaya kararlıyım. İnsanın kendi yükünü taşıması, diğerlerinin yükünü taşımasından daha rahatlatıcı.'

Bu böyle başlıyor demek ki, çabalarıma rağmen. Sözcükler, artık onları bulamayacağımı sandığım anda geliyor aklıma. Onları bir daha kullanabileceğimden umudumu kestiğim anda. Her gün aynı çaba, aynı boşluk, hep aynı unutmak - hemen ardından - unutmamak isteği.'

...Ben bir kadın değil, bu çit kapısına, bu toprağa düşen ışığım. Ben, mevsimlerim diye düşünüyorum bazen; ocak, mayıs, kasım; çamur, sis, tanyeri. Ortalığa savrulamam ya da incelikle salınamam, öbür insanlara karışamam.'

Seni görmediğim günler
Karanlıktayım, katran gecelerdeyim
Cehennem misali bir yerdeyim
Bir demir nasıl paslanır, bir elma nasıl çürürse
İşte öyleyim..

Zamanlar kalleş şimdi, herşey artık bir oyun
Manzaralar hüzünlü insanlar ağlamaklı
Bir akşam getir bana, gizlice ve en saklı
Saatleri birer birer dudaklarında sun..

özleme bir diyeceğim yok.
O kömür kırıntıları arasında parlayan bir cam parçası.
O nefes alışı sevgimizin, kavuşmalarımızın anlamı..
O tek güzel yönü bekleyişlerimizin..

Verdiğin bütün acılara dayanıyorsam;
Seni özlediğim içindir.
Beklemenin korkunç zehri öldürmüyorsa beni;
Seni özlediğim içindir.
Yaşıyorsam; içimde umut varsa,
Yine seni özlediğim içindir..

Herkes "ilk" olmak ister."ilk aşk","ilk öpücük" Oysa "ilk" geçicidir.Sahip olduğunuz hangi "ilk" hala sizin ya da sizinle düşündünüz mü?Oysa kimsenin beğenmediği "son" da durum farklıdır.Ondan ötesi yoktur..Heyecandan avuçlarınızın terleyerek tuttuğu "ilk" elle değil,güvenerek sımsıkı tuttuğunuz son elle girersiniz mezara.Durup tekrar düşündüğünüzde;"ilk" olup yok olmak mı? "son" olup sonsuz olmak mı istersiniz?

Kusura bakma dünya, biz seninle anlaşamıyoruz.
Ya ben sana fazla geliyorum,ya da sen benim hayallerime dar geliyorsun. .
Ayır bizi hakim bey .Zaten görücü usulü evlendik..
Ne ona sordular bunu alır mısın diye ?
Ne de bana sordular, dünyaya gelir misin diye..

Ne kötüdür insanın aklıyla yüreği arasında çaresiz kalması. Ne kötüdür an kadar yakın bir asır kadar uzak olması... Ve bilirmisin? Ne acıdırinsanın bildiğini anlatamaması..
"Ben" deyip susmasi "Sen" deyip ağlamaklı kalması.

''bir silgi gibi tükendim ben. başkalarının yaptıklarını silmeye çalıştım: mürekkeple yazmışlar oysa. ben, kurşunkalem silgisiydim. azaldığımla kaldım..."

Yorulacaksan, zorlanacaksan, şikayetçi olacaksan, keşkelere sığınacaksan,söze "ama" diye başlayacaksan, girme aşk yoluna; aşk yolunda "u" dönüşü yoktur! Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna,ama bil ki seninde başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!... Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara...

Aksamüstu bir sehri terk edip baska bir sehre gitmenin ne oldugunu cok iyi bilirim. Hele mevsim yazsa.. Insanlar hic olmadıgı kadar bencil ve kayıtsızsa.. Hele sevdigin insan ya icinde kayıp ya da ardında kalmışsa..Bilirim, bir aksamustu bir şehri... terk edip başka bir sehre gitmenin ne demek oldugunu, cok iyi bilirim..

Geri