Peygamberimizin Duaları ..

Allah’ım! Bizi sana teslim olanlardan kıl. Tövbemizi kabul et; çünkü tövbeleri kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin.

Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimize eğrilik verme. Bizi rahmet ve merhametinle bağışla Ya Rabbi!

Rabbim! Benimle hatalarımın arasını doğu ile batı arası kadar aç. Onlar benden ben onlardan uzak olayım. Büyük küçük, ilk son, gizli açık, bilerek ve bilmeyerek yaptığım, yapacağım günahlarımı mağfiret eyle.

Allah’ım Bizim günahlarımızı, kötülüklerimizi ört. Ruhumuzu iyilerle beraber al! Müslüman olarak öldür ve Salihler arasına kat!

Allah’ım! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlar eyle! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla.

Allah’ım! Bizi gücümüzün yetmediği işlerden sorumlu tutma, bizi affet, bize merhamet et, bize mağfiret et, acı bize…

Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş kardeşlerimizi bağışla. İman edenlere karşı kalbimizde bir haset duygusu yaratma! Şüphesiz sen çok şefkatli ve çık merhametlisin!

El-Hadi, Er-Raşid olan Allah’ım! Beni affet, bana şefkat ve merhamet et, rahmet ve mağfiretini lütfet, bana hidayet ver, bana afiyet ver ve beni rızıklandır. Bağışla günahlarımı…

Rabbim! Bizi sapıtmayıp saptırmayan, hidayete ermiş hidayet rehberleri kıl. Seni seveni sana olan sevgimizden seviyoruz. Sana muhalefet edene de bu sebeple düşmanlık ediyoruz.

Allah’ım! Ben acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlayıp bunamaktan, cimrilikten, usanıp bıkmaktan, ailem, malım, tüm imkân ve fırsatlarımla kötü konuma düşmekten sana sığınırım. Cehennem azabından, kabir azabından, hayat ve ölümün fitnesinden sana sığınırım.

Allah’ım! Bana yardım et, aleyhime yardım etme. Bana başarı ver, hidayetimi kolaylaştır ve sana isyan edenlere karşı bana zafer ver.

Allah’ım! Ben ancak zayıf, güçsüz, aciz insanım; bana azap etme… Müminlerden kime eziyet ettimse yahut ona kötü söyledimse, onun hakkında da bana azap etme.

Rabbim! Beni sana şükreden, seni zikreden, senden korkan, sana itaat eden, sana yönelen eyle. Tevbelerimi kabul et, günahlarımı affet, duamı kabul et, davamı sabit kıl, kalbime hidayet ver, dilimi düzelt ve kalbimin kıskançlığını gider.

Allah’ım! Beni ailemi dünyada ve ahirette her zaman sana ihlâsla yönelen kullar eyle…

Rabbim! Bana öyle bir iman ver ki, kalbime yerleşsin. Her şeyi senden bileyim. Ve senin iznin olmaksızın hiçbir şeyin bana dokunmayacağına inanayım. Bana ayırdığın rızka beni razı kıl.

Rabbim! Beni günaha girdirecek şeyler dinlemekten, zararlı şeylere bakmaktan, meşru olmayan şeyler konuşmaktan, kalbime kötü şey gelmesinden ve kötü yollara gitmekten sana sığınırım.

Allah’ım! Beni alçakgönüllü olarak yaşat, alçakgönüllü olarak öldür ve alçakgönüllülerin arasında haşret.

Allah’ım! Beni nimetlerinin kadrini bilip şükreden, sabırlı, alçakgönüllü ve insanların güvenip saygı gösterdikleri kimselerden eyle.

Ey kendisinden istenilip de verenlerin en hayırlısı! Benden şefkat ve merhametini, af ve mağfiretini esirgeme.

Rabbim! Cehennem ehlinin karşılaştıkları hallerden sana sığınırım.

Geri