Peygamberimizin Duaları ..

Rabbim! Kötülüklerden dönmek ve iyilikleri yapmak ancak senin yardımınla olabilir.

Allah’ım! Kendimize kötülük etmekten ve onu bir Müslüman’a yapmaktan sana sığınırım.

Allah’ım! Musibetimizi dinimizden verme. Yaşantımızı ve ölümümüzü insanlara fitne konusu yapma. Mahlûkatın ve mevcudatın şerrinden; yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın şerrinden sana sığınırız.

Rabbim! Ölüm anında beni şeytanın çarpmasından sana sığınırım.

Allah’ım! Rızkının helalini vererek beni haramına muhtaç etme.

Allah’ım! Razı olduğun yolu, cennet yolunu, Kuran yolunu, İslam yolunu, Peygamberlerin yolunu göster. Bizi o yol üzere sabit kıl. Tarih boyunca insanlar bu yoldan, ya insanı madde gören Yahudiler ya da insanı ruh zanneden Hıristiyanlar gibi sapmışlardır. Yardımınla Ya Rabbi ne sapıtan ne de gazaba uğrayanlardan eyleme bizi…

Mevla’m! Senden senin sevgini, seni sevenlerin de sevgisini ve beni senin sevgine ulaştıracak ameli istiyorum.

Allah’ım Sen Rahman sen Rahim’sin. Bu bizleri şaşırtıp şımartmasın. Bugün olduğu gibi yarın ahiret gününde de söz sahibi sen, Malik sensin. Hesaba çekeceksin. İşte sadece sana kul köle oluruz, kulluğumuz sanadır. Bu konuda yardıma muhtacız ve yalnız senden bekleriz. Çünkü bu sürekli kulluğu sen yardım etmezsen yapamayız. Ayrıca şeytan ve dostlarına senin yardımın olmadan direnip dayanamayız.

Allah’ım! Senin adınla; işimde, sözümde, özümde senin adınla Ya Rabbi!

Sen Rahmansın bizi bizden çok seven rahmet ve merhamet sahibisin, her emrine boyun eğerim.

Sonunda cennet ümidim var, çünkü sen Rahimsin.

Allah’ım! Sensin benim Rabbim. Senden başka ilah yok. Beni sen yarattın; ben de senin kulunum. Ben gücüm yettiğince sana verdiğim sözün, senin ahdin ve vaadin üzereyim. Yapıp ettiklerimin şerrinden sana sığınırım. İhsan edip verdiğin nimetlerinle senin huzurundayım. Günahlarımı da yüklenip geldim. İşte onları itiraf ediyorum. Allah’ım! Beni lütfunla ört. Gerçekten senden başka günahları ört bas edebilecek kimse yoktur. Beni affet. Şüphesiz günahları senden başkası affedemez Allah’ım.

Allah’ım! Senin kulun ve peygamberin Muhammed sallallahü aleyhi vesellem’in senden istediği şeylerin hayırlısını ben de senden istiyorum. Senin kulun ve Peygamberin Muhammed sallallahü aleyhi vesellemin sana sığındığı şeylerin şerrinden sana sığınırım. Benim için takdir ettiğin işin akıbetini selamet kılmanı senden istiyorum.

İlahi! Senden istiyorum; hiç şüphe yok ki: Hamd senin hakkındır. Senden başka ilah yoktur. Ey Hannan: Çok Merhametli, Ey Mennan: Lütuf ve ihsan sahibi. Ey gökleri ve yeri yoktan var eden, ey celal ve ikram sahibi… Ya Hay Ya Kayyum, bildiğim ve bilmediğim tüm o güzel isimlerinle sana dua ediyorum.

Allah’ım! Seni kendim, ailem ve de her şeyden daha çok, seven eyle.

Allah’ım! Senden yoluna bağlı, itaatkâr, senden korkan ve sana yalvarıp yakaran kalpler isteriz.

Allah’ım! Senden sıhhat ve afiyetli, iffetli ve güvenilir bir kimse olmamı; güzel ahlaklı ve kaza kadere razı olmamı isterim.

Rabbim senden rahmetinle kalbime hidayet etmeni, işlerimi toparlamanı, dağınıklıklarımı derlemeni, benden uzak olup ulaşamadığımı ıslah etmeni, yanımda olanı yükseltmeni, amelimi temizleyip hatalarımı düzeltmeni, bana doğruyu ilham etmeni, sevdiğim şeylerin hayırlısını bana vermeni ve bütün kötülüklerden, hata ve isyanlardan beni korumanı isterim.

Ey Rabbim! Senden rahmetini gerektiren amelleri, mağfiretini kesinleştiren işleri, her türlü günahtan kurtulup selamete ermeyi, her sevaptan pay almayı cenneti kazanmayı ve ateşten kurtulmayı isterim.

Allah’ım! Vücuduma, kulağıma, gözüme sıhhat ver. Sağlıklı olayım ve beni hayırla andırıcı işler yapayım.

Geri