Peygamberimizin Duaları ..

Rabbim! Çaresiz bırakan beladan, gücümün yetmeyeceği imtihandan, kötü akıbete kavuşmaktan, elem ve keder veren fena kazalardan ve düşmanlarımın sevinmesinden sana sığınırım.

Allah’ım! Dinim, dünyam ve ahiretimde senden af ve afiyet istiyorum. Beni mahrum etme, geri çevirme. Ya erhamerrahimin.

Rabbim! Dost görünüp, kalbinden beni çekemeyen arkadaştan sana sığınırım.

Rabbim! Dünyalıklar için değil sadece seni razı etmek ve cennette dirilmek için yaşayalım. Müslümanca ölmek için müslümanca yaşayanlardan eyle, malım, canım, her şeyim feda olsun yeter ki sen razı ol, Ya Rabbel âlemin! Bu yolda yardımını esirgeme. Bizlere dayanma ve direnme gücü ver, sabır ve kolaylıklar ihsan et.

Ey kalpleri evirip çeviren, idare eden Allah’ım! Ey Mütekebbir olan, ey azabı büyük, cezası büyük, mükâfatı büyük, rahmeti, merhameti, lütuf ve inayeti büyük olan Allah’ım! Sana; şirkten, küfürden, isyandan uzak bir kullukta, senin yardımını istiyorum. Kalplerimizi sana itaat etmeye çevir.

Allah’ım! Fayda vermeyen ilimden, korkmayan kalpten, dünyalıklara doymayan bir insan olmaktan ve kabul olmayan bir duadan sana sığınırım.

Allah’ım! Güçsüzüm beni güçlü kıl, sertim beni yumuşat, cimriyim beni cömert eyle…

Allah’ım! Gözlerimize kulaklarımıza, aklımıza kalbimize, eşlerimize, çocuklarımıza, hayır ve bereket ver. Bize affınla yönel; çünkü sen çok çok affeden, acıyan ve yarlığayansın. Bizleri nimetlerini şükredenlerden ve sana hamdü sena edenlerden kıl. Bize olan nimetini tamamla.

Göklerde ve yerler de var ettiğin, sema ile arz arasında olanlar ve de yaratacağın her şey sayısınca sana hamd olsun. Seni tam ve mükemmel bilirim. Eksik ve noksan tanımadan uzaksın; tüm âleme yol gösteren, hayatlarına program çizen güçlü ve bilen rab sensin.

Allah’ım! Helal rızkınla beni haramdan koru ve lütfunla senden başkasına muhtaç etme.

Allah’ım! Hayrın hepsini senden istiyorum: Hem dünyadakini hem de ahirettekini, Hayırdan bildiğimi ve bilmediğimi de istiyorum. Ben senden cenneti, söz ve amel olarak ona yaklaştıran ve yaklaştıracak her şeyi istiyorum. Ateşten ve ateşe yaklaştıran, söz olsun veya amel olsun her şeyden de sana sığınırım.

Allah’ım! İşlerimin ismeti dinimi ve yaşadığım yer dünyamı bana Salih eyle, ölümü her türlü fenalıklardan uzak bir rahmet kıl bana.

Allah’ım! İnsanlardan iyi olanların iyiliklerini artır ve kötü olanları tövbeye sevk et, onları rahmetinle kuşat.

Allah’ım! İnsanlarla aramı düzelt. Kalplerimizi kaynaştır

Allah’ım! Kulağımın, gözümün, kalbimin, dilimin ve şehvetimin kötülüğünden sana sığınırım.

Allah’ım! Kullarından herhangi birine verdiğin bir hayır veya mahlûkatından birine vaat ettiğin bir lütuf varda, buna idrakim yetişememiş, niyetim ulaşamamış ve bu sebeple de isteklerimin dışında kalmış ise; Ey Âlemlerin Rabbi, onun olması için sana yakarıyor, bana onu da vermeni rahmetinle senden istiyorum.

Allah’ım! Kulun ve Resulün Muhammed sallallahü aleyhi veselleme rahmet et… Mümin erkeklere ve kadınlara da rahmet et.

Allah’ım! Kalbimi nifaktan, amellerimi riya ve gösterişten, dilimi yalandan, gözümü hain bakıştan temizle, koru. Çünkü sen gözlerin hain bakışını ve kalplerin gizlediklerini bilirsin.

Allah’ım! Kulağımı, gözümü ve aklımı bana yararlı kıl. Onlarla gelecek nesillere yararlı olacak işler yaptır. Dindar olarak sıhhat ve afiyetle yaşamamı sağla, Zalimlere karşı bize yardımcı ol. Onlardan intikamımızı al. Bunu da bize göster.

Rabbim! Kederli geceden, sıkıntılı vakitlerden kötü arkadaştan ve sürekli kötü komşudan devamlı oturulan yerdeki komşunun şerrinden sana sığınırım.

Geri