Şair ve Yazarlardan, kesitler.

"Aşk iradenin ereğidir. Her çeşit dışsal emir ve baskılardan çok usa uymak gerekir. İradenin ereği olan bu aşktan başlayıp tutkuda sona eren bir yaşam mutludur. Bunlardan birini seçmem gerekse 'aşk'ı yeğ tutarım. Biz aşk karakteri ile doğarız. Aşk ruhumuz yetkinleştikçe gelişir ve bizi güzel görünen şeye sürükler. Bundan sonra artık bizim bu alemde sevmekten başka bir şey için var olduğumuzdan kim kuşkulanır? ... Aşkın konusu güzelliktir ve insan evrenin en güzel nesnesi olduğu için dışarıda aradığı bu güzelliğin örneğini kendi içinde bulması gerekir. Bu itibarla insan ancak kendisine benzeyeni ve olabildiği kadar kendisine yaklaşanı sever. Sevmeye başlayınca eskisinden bambaşka bir insan
olduğumuzu anlarız. Aşktan söz ede ede insan aşık olur."

Pascal

J. J. Rousseau

"Aşk mutluluğunu evlendirdikten sonra da sürdürebilseydik, dünya cennet olurdu. Duygulu gönüller sevginin her türlüsü için duygulu değil mi?"

Shakespeare:

"Değişiklikle karşılaşınca değişen aşk, aşk değildir... Aşk gözle değil ruhla görülür."

Madame De Scudery:

"İnsan sevmeye başladı mı, yaşamaya da başlar."

Voltaire:

"Aşk bir tablodur, onu doğa çizmiş ve hayal süslemiştir. Tanrı kadınları
erkekleri evcilleştirmek için yarattı.

Uykuların kaçar geceleri, bir türlü sabah olmayı bilmez.
Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya,
Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında
Ne çarşaf halden anlar ne yastık.
Girmez pencerelerden beklediğin o aydınlık.

Ümit Yaşar Oğuzcan

Suç senin değil benden af dileme sevgili..
Suç, sana bunca haksızlık ettiğim halde beni her şeye rağmen seven o kanayan kalbinde..

Cezmi Ersöz / Şizofren Aşka Mektup

Benim aşk mektubumdu senin bana severek bakışın.. Ben doğduğumda ilk senin adını söylemiş olma ihtimalimi düşünüyorum şimdi.. Senin benim adımı unutmama ihtimalin nedir peki?

Emre Kalcı

Sana en muhtaç olduğum şuanda, gel. .
Yaşamak olsan da gel, ölüm olsan da gel.

Ümit Yasar Oğuzcan

Senin çelme taktığın yerden başlıyorum hayata...Varsın yara içinde kalsın dizlerim, Yüreğim kadar acımaz nasıl olsa...

Cemal Süreyya

Ruhum kan kaybederken, nasıl tutardım seni
şimdi bir deniz gibi, neticesi olmayan bir sebep gibi?
ortalık yerde, durup dururken sevmiştim seni.."
Küçük İskender

Kulaktan Kulağa Oynamak gibidir AşK..
Sen Ona Seni seviyorum Dersin O başkasına ..

Ceyhun YILMAZ

"Senin buraya gelmenin sebebi sadece bizim 'Gel' dememiz değil, ayrıca onların sana 'Git' demeleri. Hiç kimseye 'kötüdür' deme. Aslında onlar, bilmeden iyilik eden insanlardır."

Suskunlar - İhsan Oktay Anar

Kopacaksın adsız ve ruhsuz kalabalıktan... Ufuksuz iştahlarıyla yavan ve kendini beğenmiş insanlardan uzaklaş... Yalnızlık mana dünyası fatihlerinin ortak kaderi... Başkaları ne düşünür aldırma... Tanrı ne düşünüyor ona bak...

Cemil Meriç

İnsanlar okuyarak öğrenme zahmetini göze almadıkları için, yanlış, yersiz sorular soruyorlar. Çünkü dert edinmiş değiller. E senin derdin değilse bana ne? Ben dert ortağı arıyorum. Hem dert istemiyorsun, hem de o ortaklıktan gelecek faydayı istiyorsun. Olacak şey mi?

İsmet Özel

Kişinin yaşadığı mekân ve eşya ile ilişkisi de çokluk aynı yapıdadır. Hız ve haz peşinde koşan günümüz insanının; durup düşünüp eşyanın ve mekânın mahiyetini kavraması, ona göre davranması genellikle "zaman alır". Kişi bu zamanı vermeye yanaşmaz; eşyaya ve mekâna yabancı kalarak yaşar. Onlarla dost olamaz. Bu yabancılık hissi insanı "yalnızlığa" iter.

Mustafa Kutlu

O da gövdesini sürüklüyordu çaresizce ve biz bu eyleme (başka bir karşılık bulamadığımız için) ‘yaşamak’ diyorduk.

Ahmet Kekeç

Uzun şişelerin içine sabırla sığdırılmış oyuncak yelkenliler gibi, hangi denize atsanız, aynı şişenin içindeyim.

Nihat Genç

Artık aramızdaki uzaklıktan şık bir matem giysisi diktirebilirsin kendine !!
Bir tek hücreni bile istemiyorum.
Televizyonumun çekmediği bir kanal gibisin çünkü.
Sen git ,bambaşka hayatların yatak odalarında sıradan insanların tenlerini süsle!!!

(Küçük iskender)

Güçlük, tembellik ve üşenme doğurur. Yeni fikir imal edememek "Müktesep Cehaleti" doğurur.
Bir Bilim Adamının Romanı - Oğuz Atay

Geri